Vagebond - Diverse foto's

De foto's op deze pagina vertellen 'het verhaal' van Vagebond tot op heden. De eerste foto's zijn 'video stills' en daardoor van beduidend mindere kwaliteit.

Toen we Vagebond voor het eerst zagen, op een van de eerste dagen van 2001,. lag ze in het ijs en onder een dun laagje sneew:

Over de kombuis was niet echt nagedacht, zie de koelkast met deur en het vaste gasstel (en geen kastjes):

Het toen nog naamloze schip werd door Helga's moeder heel officieel "Vagebond" gedoopt:

Zomer 2001 een weekje Zeeland en aansluitend 2 weken langs de oostkust van Engeland (Ramsgate - Lowestoft). Weinig wind en daardoor erg lui...

Werkzaamheden gedurende de eerste winter (2001/2002) hadden vooral betrekking op de kombuis, kastruimte en electra. Met dank aan Shipshape. Ook werd op expliciet verzoek (lees: eis) van Helga een kuiptent gemaakt.

Pinksteren 2002 met Jopie (moeder René). Zondagmiddag terug naar Lelystad kregen we een lelijke bui over ons heen met een puist wind:

Zomer 2002 naar zuid Engeland en aansluitend de Kanaaleilanden (Guernsey). In Cowes (Wight) een paar dagen met Dave en Annemarie (en kids) opgetrokken. Op de Solent waren ze met hun J105 een 'heel klein beetje' sneller dan onze stalen 10-tonner. De foto met Vagebond voor anker is gemaakt in Aramaches (Frankrijk). In 1944 bouwden de geallieerden in enkele weken tijd daar een noodhaven. Op een paar pontons na is er weinig meer van over, maar het museum is een echte aanrader!

Winter 2002/2003 diverse nieuwe aparatuur (radar, navtex, DSC marifoon, aansluiting laptop). Aan high-tech geen gebrek...;-)

Pinksteren 2003. Voor anker bij Stavoren en een fantastisch mooie zonsondergang (zie ook de header):

Zomer 2003 naar Noorwegen. De eerste keer een oversteek langer dan 1 etmaal, 3 om precies te zijn. Zondagochtend vertrokken we uit Den Oever en Woensdagochtend kwamen we aan in Tananger. Drie dagen lang oostenwind, kracht 3 tot 4. Beter konden we het niet wensen!

``

En deze mochten om diverse redenen niet ontbreken. De kleine man is neefje Sander en zijn daden benne groot...