Zaterdag 3 februari 2007, 14:00

Vagebond ligt voor anker bij George Town, we liggen in turquase water, prachtig.

Dit is mijn laatste dag aan boord. Morgenochtend rond 12.00 uur brengt Dave, die ligt met zijn boot een stukje verderop, ons met zijn bijboot naar George Town. Zijn bijboot is groter en aangezien het hier nogal golft lijkt dat beter, we willen niet nat aankomen.

Dan vlieg ik met Rene naar Miami, Helga blijft op de boot. Rene vliegt maandagmorgen weer terug naar George Town. Hij zal waarschijnlijk de nacht doorbrengen op het vliegveld want de Superbowl wedstrijd wordt gespeeld in Miami en alle bedden zijn bezet. Niet zo fijn!

Komen en Rene en Helga begroeten is leuker dan afscheid nemen. Ik ga naar huis met een fijn en rijk gevoel. Wat heb ik weer van ze genoten wat hebben we veel moois met elkaar gedeeld. Griekenland bij Rene en Helga was geweldig. Deze reis overtreft ALLES!

Als ik thuis wil vertellen hoe mooi de Exumas zijn, dan lukt me dat niet. Je moet het gezien hebben en ik ben een geluksvogel. Ik heb het gezien. Ik heb tegen Rene en Helga gezegd, men zegt, eerst Napels zien en dan sterven, voor mij is het, eerst de Exumas zien en dan sterven. De Exumas zijn adembenemend in al hun schoonheid.

Weer heb ik nog meer bewondering gekregen voor Rene en Helga hoe ze met alles omgaan tijdens hun reis. Dit is wel even anders dan een vakantie op het IJsselmeer of een oversteek naar Engeland. Er is zoveel waar je opmoet letten, niets vergeten, van te voren veel regelen en nog veel meer. Al deze dingen hebben mij weer een stuk wijzer gemaakt.

Het “Villa Felderhof”- gevoel was er 3 weken. Geweldig! Een paar druppels regen gehad!

Als ik weg ben beginnen Rene en Helga aan een mooie nieuwe tocht, richting Sint Maarten. De reis duurt nog lang en ik wens ze nog veel moois toe. Hoe dan ook, de reis gaat richting Nederland. Het duurt toch nog wel een aardige tijd voor ik ze weer zie. Ik mag niet klagen, ik ben een bofkont want tijdens hun reis heb ik ze toch diverse keren gezien.

Lieve Rene en Helga, heel erg bedankt, dat jullie het voor mij mogelijk hebben gemaakt om van zoveel moois en van jullie te genieten. Het ga jullie in alles goed, een behouden vaart. Ook al ben ik niet meer aan boord, thuis volg ik jullie weer en zijn jullie in gedachte bij me.

Nogmaals bedankt!!!

Heel veel liefs en een dikke pakkert.

Mamma Jopie.xxxxx.

P.S. Raar hoor, straks weer een winterjas aan.