Update 27/3/2007

Onderstaand plan is inmiddels achterhaald. Begin 2006 besloten we om er een jaar aan vast te plakken. In de zomer van 2006 zeilden we van St. Maarten, via Bermuda, naar Nova Scotia, Canada. Vervolgens voeren we via de St. Lawrence naar Quebec, Montreal en Lake Ontario. Daarna via het Oswego en Erie Kanaal naar de Hudson en New York City. Daarvandaan via de Intra Coastal Waterway naar Florida en de Keys. Aansluitend via de Bahama's, de Dominicaanse Republiek, Puerto Rico en de Virgins terug naar ons "vertrekpunt" St. Maarten. Daarvandaan zullen we mei 2007 vertrekken naar de Azoren om najaar 2007 terug te keren in Nederland.

Het plan / De route

(zie ook onze aankondiging "We gaan vertrekken").

We vertrekken voor 2 jaar. Die 2 jaar verdelen we gemakshalve ook in 2 delen. Het eerste deel bestaat uit de Middenlandse Zee en het tweede deel (een rondje) Atlantische Oceaan.

Middenlandse Zee

We vertrekken eind mei / begin juni 2004 met als eerste reisdoel Falmouth (Zuidwest Engeland). Als de weersomstandigheden in de Golf van Biscaje het toelaten willen we tweede hellft juni oversteken naar La Coruna (Noord Spanje). Dan willen we gedurende anderhalve maand afzakken langs de Noord Spaanse en Portugese kustl richting de straat van Gibraltar, waar we dan volgens planning half augustes zijn. Daarna varen we richting Althea (in de buurt van Benidorm), om een bezoek aan Helga haar ouders te brengen. De volgende bestemming wordt de Balearen (Majorca, Menorca, Ibiza), waar naar verwachting René's moeder en zus een weekje langskomen. Dat zal eind Augustes / begin September zijn. Als de dames dan weer vertrokken zijn wordt het tijd om op zoek te gaan naar een locatie om te overwinteren. Waar dat zal zijn weten we op dit moment nog niet. Voorlopig hebben we 3 opties: Corsica / Sardinië, Malta of Tunesië.

In 2005 gaan we verder oostelijk de Middenlandse Zee op, waarbij in ieder geval Croatië en Griekenland uitgebreid op het programma staan. In welke volgorde en hoe en waar weten we nog niet, maar we hebben straks alle tijd om de details nader uit te werken.Eind September 2005 willen we weer in Gibraltar zijn.

 

Atlantische Oceaan

Oktober 2005 willen we aankomen op de Canarische eilanden. Daarvandaan vertrekken we eind november voor de grote oversteek naar het Caribisch Gebied. Meest voor de hand liggende aankomst is Barbados, waar we de kerstdagen willen doorbrengen. Daarna gaan we het zeilgebied van onze huwelijksreis (1995) nog eens dunnetjes overdoen: Granada tot Martinique inclusief de onovertroffen Granadines. Langzaam maar zeker varen we verder noordwaards om in de zomer van 2006 weer terug naar Europa te varen, mischien via Bermuda, maar in ieder geval via de Azoren.