6 Februari 2004

Even een kort verslag van allerlei voorbereidingswerkzaamheden momenteel. Drie weken geleden hebben we de Windpilot op de spiegel gemonteerd.

Volgens de documentatie een fluitje van een cent. Nu moet je documentatie natuurlijk nooit vertrouwen, maar het was inderdaad een relatief eenvoudige klus. Voor zover het boren van 8 gaten van 10mm in 6mm staal aangemerkt kan worden als een eenvoudige klus. Helga kan meedoen aan de wereldkampioenschappen “slangenmens”, want zij heeft zich in allerlei bochten moeten draaien om binnen in het achterschip de moeren aan te draaien.

Twee weken geleden zijn we voor nieuwe matrassen op stap geweest. De huidige matrassen zijn zeker niet slecht, althans niet voor een weekend of een paar weken. Maar twee jaar is natuurlijk wat anders en aangezien de boot ons huis wordt, willen we dikkere en comfortabele matrassen. En het matras in de achterkajuit willen we opdelen in drie stukken, zodat we makkelijker bij de accu’s en de motor kunnen. We zijn goed geslaagd en zelfs voor een acceptabele prijs.

Helga is avonden lang in de weer geweest met haar paardenspullen en dan met name het vele leer. Ze heeft alles in de olie en in het vet gezet zodat dat opgeslagen kan worden. Op een gegeven moment leek onze huiskamer wel een leerlooierswerkplaats.

De motor van Helga is verkocht via Marktplaats. Morgen komt de nieuwe eigenaar hem ophalen. De garage wordt leger en leger.

René is er deze week achter gekomen dat het bijwerken van de website vanuit een internetcafé misschien toch niet zo eenvoudig is als hij dacht. Mag je zomaar een FTP verbinding opzetten in een internetcafé? Tips zijn uiteraard welkom! Hij heeft een mailtje gestuurd naar JG en Chantal van de Pinical met de vraag hoe zij dat doen. Zij zijn momenteel in Sri Lanka. Heel vervelend… Misschien komen we elkaar nog tegen in de Middenlandse zee.

Het begint nu echt op de schieten. Helga is de dagen aan het aftellen. Ze werkt 3 dagen per week en aangezien we de laatste week van deze maand in de sneeuw bivakkeren, hoeft ze nog maar 6 dagen te werken!

[René]