31 maart 2004

Gisteren heb ik voor het laatst mijn vriendin Kim geholpen door haar paard Kapaja te verzorgen. Kim is een paar weken geleden bevallen van een dochter en was even niet in staat om haar paardje te verzorgen, vandaar.

Best moeilijk, omdat ik het ervoer als een definitief afscheid van het ‘paardenwereldje’. Even geen paarden verzorgen, ruiken of op het terrein van Stal Miltenburg zijn. Karin en Wim van Miltenburg zijn toppers en verzorgen de paarden naar mijn mening goed. De stalgenoten zijn ook erg gezellig en laten elkaar in hun waarde met ieders paardenniveau en interesse. Toppers, laat af en toe iets van jullie horen via mail of via het gastenboek!

Mijn vader is vandaag jarig en 76 jaar geworden. Gefeliciteerd Pa! Dit gaat binnenkort met alle broers en zussen gevierd worden.

Vandaag was ook René zijn laatste werkdag. Hij ervaart het net als ik vreemd. Geen jubel-gevoel maar vreemd. We hebben natuurlijk nog genoeg te doen en zullen ons niet vervelen, waardoor je niet het gevoel hebt van “zo en nu eens even onderuit hangen”. Ook ik ben even op kantoor geweest om mijn CV alvast bij te werken aan de hand van mijn personeelsfile (lekker makkelijk).

Veel collega’s reageerden erg gezellig en refereerden naar het zeer gezellige weekend (zie verslag 30-03-2004).

Er zijn weer de nodige spullen verkocht en gekocht. De matrassen heb ik opgehaald en zien er erg mooi uit. Zodra we meerdere nachten op de nieuwe matrassen hebben geslapen zullen we onze ervaringen met jullie delen.

Morgen wordt het weer heerlijk weer, dus de wekker loopt vroeg af om naar de Vagebond te gaan. We hebben de nodige dingen op ons lijstje staan om morgen te doen. We zullen zien wat we allemaal gedaan krijgen. Heerlijk, nu kunnen we allebei de volle aandacht aan de plannen geven.

[Helga]

30 maart 2004

Afgelopen weekend zijn we met de zaak wezen skiën in Valfréjus. Donderdagavond vertrokken we met ruim 100 collega’s met de bus. Vrijdag en zaterdag intensief ge(apres)skied en zondag weer terug. Vermoeiend, maar het was enorm gezellig! Een perfect afscheid voor ons allebei van Q&R. En de sneeuw? Ja ook die zullen we de komende 2 jaar missen!

De appartementen waar we sliepen René Helga Staan we daar niet schattig?

Gisteren is de boot weer te water gegaan. Het was een drukke dag, maar wat een lekker weer! Ik ben eerst naar Stavoren gereden om de geïsoleerde hekstag (voor de SSB) en een nieuwe babystag op te halen. Ondertussen bleef Helga thuis omdat de loodgieter langs zou komen om uit te zoeken waarom we de CV installatie zo vaak moeten bijvullen. Met dat probleem willen we de nieuwe eigenaar natuurlijk niet opzadelen. De loodgieter heeft alles nagekeken, afgesteld, ingesteld en voorlopig moeten we het weer even in de gaten houden. Hopelijk is het nu opgelost, want dat soort grappen kan behoorlijk in de papieren lopen.

Rond een uur of 12:30 waren we dan allebei in Lelystad. De mast kwam helemaal onder het stof uit de mastenberging. Iemand had daar driftig lopen schuren, dus moest eerst de mast schoongemaakt worden. Daarna de zalingen gemonteerd. Toen gaten geboord en de nieuwe radarreflector op de mast gepopt.

Om 14:00 kon dan de boot te water en de mast in de kraan. Alles verliep voorspoedig, tot we er na het plaatsen van de mast achter kwamen dat we twee spanners verwisseld hadden. Direct werd duidelijk waarom het ook zo lastig was geweest om de voorstag vast te zetten. We kwamen namelijk een kleine centimeter te kort Met een lijn op de lier lukte het wel, maar het zat me toch niet helemaal lekker. Bleek dat we een spanner van het hoofdwant op het hekstag gedraaid hadden. En de spanners van het hoofdwant zijn een centimeter korter dan de hekstag spanner.

Geen probleem, dan wisselen we alsnog die spanners. Zo gezegd, zo gedaan. Nou, mooi niet! De hekstag spanner (die dus op het hoofdwant gedraaid was) was met geen mogelijkheid meer los te draaien, terwijl hij er in eerste instantie heel soepel in draaide. Zelfs grof geweld met een bankschroef en een enorme ‘moordenaar’ mocht niet baten. Gelukkig zat de spanner niet vastgedraaid aan het stag, maar aan de onderkant, want anders was het wel een hele dure grap geworden. Tagrijn Emma had een passende spanner op voorraad en zo kon de klus alsnog geklaard worden.

Spanners aandraaien Hij staat er weer op! Wat een weertje!

Om 18:00 voeren we eindelijk de box binnen. Snel nog even de giek gemonteerd en het reddingsvlot aan dek, zodat we binnen onze kont weer een beetje kunnen keren. Na een kop koffie weer op huis aan. Geen fut om te koken, dus een chineesje gehaald.

Morgen is mijn laatste werkdag. Gek idee is dat. Vorige week bedacht ik me opeens dat 1 april op een donderdag viel. Hé, dan begin ik met een lang weekend, bedacht ik me een fractie van een seconde…

[René]

24 maart 2004

Door mij wordt er veel gehandeld. Het gaat me goed af al zeg ik het zelf. Sinds twee dagen slapen we op de grond vanwege de verkoop van het bed. En de garage is ook weer een kast lichter. Ook de boekenkast die op zolder stond wordt morgenvroeg opgehaald en volgende week het duikerspak.

De TV heeft de geest gegeven. Waarschijnlijk kortsluiting. Die moet ik dus laten nakijken. Het is of alle lampen (of de stroom?) de laatste tijd boos op ons zijn. Dan maar weer voor 1 lampje op pad. Tijd zat toch?

Vandaag heb ik de eerste lading spullen weggebracht naar mijn schoonmoeder. We hebben een drukke maar erg gezellige dag gehad. Dank je wel Jopie en tot de volgende keer.

Los van spullen die we bij familie en vrienden opslaan, slaan we ook spullen op bij een verhuisbedrijf. Vorige week is er iemand van dat bedrijf langs geweest en het blijkt dat we meer kunnen opslaan / bewaren, dan we in eerste instantie dachten. Dus de droger en de wasmachine blijven!

Met mijn broer Erwin heb ik een super constructie bedacht voor de verkoop van mijn auto. Daardoor kunnen we tot op het laatste moment van de auto gebruik maken. Thx brother! Volgende week nog even bij de ANWB de internationale rijbewijzen halen voor als we een auto in het buitenland willen huren.

Waar je al niet gelukkig mee kunt zijn. Vandaag heb ik een heel mooi plastic opbergboxje gekocht voor de visspullen!

“Ik ben vandaag zo vrolijk zo vrolijk, zo vrolijk,
Ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk was ik noooooit”.
(Het liedje van Herman van Veen gezongen in tekenfilm door het eendje J. Kwak)

Het leven is prachtig !!

[Helga]

22 maart 2004

Helga heeft het bed verkocht Vanaf vanavond slapen we dus op de grond (wel op een matras hoor!). Verder hebben we de monoski weten te verkopen. Het huis wordt kaler en kaler... Helga heeft een kast in de badkamer leeggeruimd. Die kan bij het grof vuil, want die is echt op. Helga wordt knap chagrijnig van het uizoeken, opruimen, weggooien, inpakken en ga zo maar door. Maar gelukiig wordt ze weer helemaal vrolijk als ik thuis kom.

[René]

21 maart 2004

Zo, het weekend zit er weer bijna op. Zojuist hebben we alle CD's verzameld. Afgezien van de la waar ze normaal liggen, lagen er nog CD's bij de stereo, op de slaapkamer, in de auto van Helga en in de auto van René. Helga had 2 verzameltasjes gekocht, waar totaal 48 CD's in kunnen. Dat werd dus kiezen. Maar nu hebben een verzameling die varieert van kerst CD's, Nederlandstalig (Boeijen, Blof, Herman van Veen), Franstalig (Celin Dion, Aznavour), easy listening (Patricia Kaas, Norah Jones, Laura Figi) en verder nog George Michael, Alan Parsons, Jamiroquai, Cranberies en Sophie Ellis Baxtor. Deze opsomming is natuurlijk verre van compleet, maar geeft wel aan dat we van alles wat hebben.

Gisteren zijn we afzonderlijk wezen shoppen. Helga (o.a.) voor kleding, stof voor het maken van een opbergzak voor aan boord en René voor boot-spullen: pilot Spanje/Portugal, de nieuwste Reeds Almanak, een nieuwe radarreflector en materiaal voor het maken van lazy jacks. Verder is de nieuwe zwemtrap besteld bij Kees Nooter in Enkhuizen. De man is een ware kunstenaar met RVS.

Vandaag stond weer eens een keertje in het teken van opruimen en weggooien. Samen zijn we op zolder door stapels oude administratie gegaan, waarvan het merendeel gelukkig weggegooid kon worden. De zolder begint leeg te raken.

Erwin heeft in het gastenboek een Nederlandse vertaling gepubliceerd van het door ons op 18 maart gepubliceerde Engelstalige gedicht. Vertaald door Slauerhoff, een Nederlandse schrijver/dichter die vele nautische gedichten op zijn naam heeft staan. Let wel: Erwin woont ook nog op de Slauerhofflaan! Omdat het in het gastenboek wat lastig leest, hierbij nogmaals:

Zeekoorts

Ik moet weer op zee gaan, een goed schip en in ‘t verschiet
een ster om op aan te sturen, anders verlang ik niet.
Het rukken van ‘t wiel, ‘t gekraak van het hout, het zeil ertegen,
als de dag aanbreekt over een grauwe zee, door een mist van regen.


Want de roep van de rollende branding, brekende op de kust,
dreunt diep in het land in mijn oren en laat mij nergens rust.
‘ t Is stil hier, ‘k verlang een stormdag, met witte jagende wolken
en hoog opspattend schuim en meeuwen om kronklende kolken.


Ik ben een gedoemde zwerver, waar moet ik anders heen?
Maar gelaten door de wind gaan, weg uit de stad van steen.
Geen vrouw, geen haard verwacht mij. Ik blijf ook liever zonder.
‘ k Heb genoeg aan een pijp op wacht en een glas in het vooronder.

John Masefield (vertaald door Slauerhoff)

Het gedicht zette ons aan het denken over de zaken die we wel of niet zouden gaan missen (afgezien van familie en vrienden natuurlijk!). We hebben een top 5 samengesteld:

Helga gaat WEL missen: Helga gaat NIET missen:
Het individualisme en teamwork van samen met je paard trainen (de wereld kan dan vergaan) Het (veel te) grote huis
De vrouwenpraat / onder onsjes met m'n vriendinnen (ook via mijn GSMl) Het oude matras waar we op slapen (met de naam "het dode paard")
Het douchen in je eigen badkamer en poepen op je eigen WC De vaste patronen in het algemeen: opstaan, werk, eten, slapen, TV-hangen en het gezap
De individuele vrijheid met mijn peugeot en het gemak van de wasmachine Het weer van Nederland met al haar charmes
Het bos, de stilte, de geur en het geluid van de vogeltjes (wandelen, paardrijden) Het vakantie gevoel? :)
   
René gaat WEL missen: René gaat NIET missen:
Sneeuw, skieën en snowboarden (met name in Neukirchen) Post en dan met name de ongewenste reclame en direct mail
Barend en van Dorp Het jasje/dasje werk 'uniform'
De vaatwasser Druilerig Hollands weer
Snelle ADSL verbinding Huis en tuin
Douchen zo vaak en zo lang je maar wilt GTST

Nog een week en dan gaat Vagebond weer te water

[René]

18 maart 2004

Sea-Fever

I must go down to the seas again, to the lonely sea and the sky,
And all I ask is a tall ship and a star to steer her by;
And the wheel's kick and the wind's song and the white sail's shaking,
And a gray mist on the sea's face, and a gray dawn breaking.

I must go down to the seas again, for the call of the running tide
Is a wild call and a clear call that may not be denied;
And all I ask is a windy day with the white clouds flying,
And the flung spray and the blown spume, and the sea-gulls crying.

I must go down to the seas again, to the vagrant gypsy life,
To the gull's way and the whale's way, where the wind's like a whetted knife;
And all I ask is a merry yarn from a laughing fellow-rover,
And quiet sleep and a sweet dream when the long trick's over.

John Masefield

17 maart 2004

We hebben een soort van huisstijl ontwikkeld (zie ook de uitnodiging voor de borrel) en hebben op basis van die huisstijl visitekaartjes ontworpen en laten drukken.

Mooi he!

Vanaf volgende maand zullen we de logboeken in omgekeerde volgorde publiceren. Dat leest makkelijker, wanneer je een paar updates gemist hebt. Dus met andere woorden: de nieuwste updates onderaan in plaats van bovenaan.

[René]

16 maart 2004

Omdat het vandaag lekker weer was zijn we vanmiddag een paar uurtjes naar de boot geweest om een paar kleine klussen te doen. Nog maar een maand en we zijn voorlopig van de reistijden af. Veenendaal - Lelystad is toch 5 kwartier rijden.

Helga heeft de luiken opgemeten om hoezen te naaien. Bij redelijk weer gaan die hoezen over de luiken, zodat ze open kunnen blijven staan zonder het risico dat overkomend water binnen dringt. René had die tip gelezen in de Zeilen en had 'm onthouden. Verder heeft ze geholpen met het monteren van handvatten in de kajuitingang. Op een bewegende boot is ieder punt waaraan je je vast kunt houden er tenslotte één. René heeft het roer van de Windpilot gemoteerd. Verder nieuw vetkoord in de vetgesmeerde schroefas aangebracht en de maten opgenomen voor de zwemtrap waar we het op 13 maart al over hadden. Kortom, een bijzonder productief middagje.

René monteerd het roer van de Windpilot Helga neemt de maten van de luiken De complete windvaan

Klik op de foto voor de grote versie

[René]

15 maart 2004

Tja, waar is een werkloze nu mee bezig?
Alle advertenties i.v.m. de verkoop van alle spullen nalopen en beantwoorden.
Vandaag had ik een afspraak met bij de Apotheek om de EHBO-lijst eens door te nemen. Uitgezocht hoe het zit met de overig weg te gooien spullen (kringloop, het grofvuil en chemisch afval). Lekker gekletst met Chantal die op de thee kwam. De EHBO-lijst bijgewerkt n.a.v. opmerkingen en aantekeningen van de Apotheek. Dit ter voorbereiding voor de afspraak bij de dokter die a.s woensdag plaatsvind.

[Helga]

14 maart 2004

We zouden rustig aan doen maar konden het niet laten:
Roer in de antifauling gezet. Garagekast met verf e.d. opgeruimd. Gangkast, washok en overloopkast eens onderhanden genomen. De kliko (vuilcontainer) is weer vol! Sterker nog er ligt een stapel klaar voor als deze geleegd wordt.
Claire weer eens van heeeel dichtbij bekeken en lekker even aan gezeten (geboren op 4 maart 2004). Het is een moppie. Kijk maar uit Kim en Bas anders neem ik haar mee op reis.

[Helga]

13 maart 2004

’s-Avonds in Rhenen gegeten met Frank en Marion Evers. Het was reuze gezellig. Wellicht komen jullie t.z.t. deze namen vaker tegen…. om het spannend te houden…

[Helga]

Met de montage van de Windpilot op de spiegel hebben we de zwemtrap weg moeten halen. We willen een nieuwe, want de oude steekt in uitgeklapte toestand niet diep genoeg in het water. Vooral Helga heeft problemen om aan boord te klimmen. Aangezien het enige tijd kost om zo’n ding te laten maken, begint de tijd te dringen. Deze week hebben we eens goed nagedacht over een ontwerp en we zijn eruit. Toevallig kwam René gisteren een foto tegen van een ontwerp wat identiek is aan hetgeen wij willen. Morgen gaan we 'even' bij de boot langs om e.e.a. op te meten.

Vandaag heeft René ruzie gemaakt met de Nokia software en kabel om de mobiele telefoon als modem te kunnen gebruiken. Echt weer Plug and PRAY. Dan denk je dus met een gerenomeerd merk te maken te hebben. Nou, het was een drama met COM poorten die in gebruik waren enzovoorts. Maar goed, het is gelukt. Veel "trial and error" en uiteindelijk deed 'ie het.

Vanochtend zijn Michael, Sandra en zoon Storm op de koffie geweest. Michael bracht gelijk de antifauling mee. Nogmaals bedankt voor de service!

[René]

10 maart 2004

Gisterenavond hebben we gediscussieerd over de noodzaak van een watermaker, een apparaat dat van zout water zoet water maakt. Het ging niet om een vaste watermaker aan boord, want daarvan hadden we al besloten dat we die niet nodig achten. Dergelijke apparaten verbruiken veel stroom, vergen veel onderhoud en zijn erg storingsgevoelig. Daarnaast verwachten we overal relatief eenvoudig aan drinkwater te kunnen komen. Nee, het ging om een (handbediende) watermaker voor noodgevallen tijdens lange oversteken. N.b. zo’n apparaatje kost € 800. Een reddingsvlot is natuurlijk prachtig, maar zonder drinkwater red een mens het slechts enkele dagen. Dus, zou je zeggen, een watermaker is essentieel.

Nou, niet helemaal. We hebben een stelregel dat we ‘overal’ een back-up voor willen hebben. Een paar voorbeelden: gaat de GPS stuk, dan hebben we een hand GPS op batterijen. Gaat die stuk, dan gaan we over op ‘ouderwets’ gegist bestek. Gaat de laptop kapot, dan hebben we een reserve laptop. Gaat die stuk dan hebben we papieren kaarten. Enzovoort.

Terug naar de watermaker. Wanneer zou een watermaker levensreddend zijn? Nou, dan moet er nogal wat gebeuren. We hebben een watercapaciteit aan boord voor 320 liter. Stel dat het water in de tanks verontreinigd raakt, dan hebben we een noodvoorraad water in jerrycans. We moeten dan misschien (erg) zuinig aan doen, maar daar houden we het dan nog zeker een week mee uit, want we hebben ook nog blikjes fris, bier, etc. Dan moet het ook een week niet regenen, want anders kunnen we regenwater opvangen. En als het dan echt kritiek dreigt te worden, kunnen we met de Iridium de hele wereld bellen, via de SSB schepen in de buurt oproepen of de Epirb activeren. Worst case scenario: schip zinkt zo snel dat we geen tijd hebben om een jerrycan water mee te nemen in het reddingsvlot (waar overigens een beperkte hoeveelheid drinkwater in zit). Als daar dan al geen tijd voor is, dan is er waarschijnlijk ook geen tijd geweest om de grab-bag mee te nemen, waar dan de watermaker in zou zitten. Als het zo snel gaat, mag je alleen maar hopen dat je nog tijd genoeg hebt om het reddingsvlot overboord te gooien en de Epirb los te maken. Laatstgenoemde activeert automatisch, maar zit wel zodanig bevestigd, dat ‘ie door overkomend zeewater niet per abuis geactiveerd kan worden. Het apparaat moet dus wél losgemaakt worden.

Kortom, we hebben besloten dat we geen watermaker aanschaffen.

[René]

8 maart 2004

Vanavond was het een drukte van belang, want de nieuwe bewoners kwamen op bezoek met schilder en timmerman. Alles werd opgemeten en geïnspecteerd. Gastvrij als we zijn... kreeg natuurlijk iedereen koffie.

Helga is vandaag druk geweest met het uitzoeken van inhoud voor de medische kit. Volgende week gaat ze de lijst bespreken met de huisarts. En we hebben een linkje naar iemand die ons kan helpen aan een recept voor brood bakken in een snelkookpan. De persoon in kwestie is helaas momenteel op vakantie, dus we moeten nog even geduld hebben.

Héél fijn. Zojuist hebben we voor de gein eens gekeken hoe het 30 mei met de stroom zit. Die dag willen we namelijk vertrekken vanuit Hellevoetsluis, mits het een beetje weer is uiteraard. Waarschijnlijk een kort tripje richting Blankenberge. Nou, ongunstiger kan het haast niet. Vanaf 10:00 stroom tegen wanneer we bij Stellendam naar buiten zouden gaan. En om 16:00 kentert het tij (m.a.w. gaan we stroom mee krijgen). We hebben dus drie opties: 1) héél vroeg op, 2) die knoop stroom tegen maar accepteren en vertrekken wanneer we zin hebben of 3) heel laat vertrekken en in het donker aankomen in Blankenberge. Ach, allemaal luxe problemen natuurlijk...;-)

[René]

7 maart 2004

Druk, druk, druk... Even een korte terugblik op de afgelopen weken.

De laatste week van februari zaten we zoals gewoonlijk in de sneeuw in Neukirchen. Het was weer een superweek! Toch was het dit keer 'anders', al was het maar omdat we na al die jaren daar toch ook een aantal vrienden / kennissen hebben gekregen, die we ook twee jaar moeten missen. Zoals de fransen zeggen: "Partir c'est mourir un peut". Maar we gaan er ook veel voor terug krijgen, daar zijn we van overtuigd.

Van de grote opperbaas Ad Wepster ontvingen we een erebeker voor bewezen diensten de afgelopen jaren. Zie ook onderstaande foto's. Ad, nogmaals bedankt!

meer foto's op www.wepstergruppe.tk en www.wepster-skireis.nl

Helga is per 1 maart jl. gestopt met werken. Nou dat zullen we weten ook. De server van Marktplaats is al een week volledig overbelast en ons huis wordt alsmaar leger. Hoekkast, eethoektafel, salontafel, rieten stoeltjes, allemaal in een week weg. Vanavond zat René op de grond te eten. Helga wil ook de bank op Marktplaats zetten, maar daar heeft René problemen mee. Een weekje op de grond leven is prima, maar niet anderhalve maand.

Helga heeft haar paardenspullen ingepakt en bij vrienden opgeslagen. Bij elkaar toch zeker een kuub aan kleding, halsters, beenbeschermers, potjes, flesjes, borstels, kammen en ga zo maar door! Ook hebben we onze kleding opgeruimd. Resultaat: een stuk of 6 vuilniszakken vol kleding. De familie was er blij mee!

Met de verkoop van alle spullen via marktplaats komen er natuurlijk ook weer wat eurootjes binnen, maar die vliegen er dubbel zo hard weer uit. Afgelopen weken een mobiele telefoon aangeschaft (onze huidige telefoons zijn van de zaak), een Icom handmarifoon, een Icom SSB zender/ontvanger (komen we nog een keer op terug). En gisteren Helga blij gemaakt met de aanschaf van een (tweedehands) zoomlens voor de fotocamera. Vogels en dolfijnen beware! Voor de kenners: het is een Tamron 28-200, maar op onze digitale camera wordt dat 45-320. Ter vergelijking: de meeste camera's hebben een zoombereik van 30-90. Wij zijn natuurlijk ook maar goedwillende amateurs, maar de eerste testfoto's zien er veelbelovend uit.

En dan nog: EHBO kit samenstellen, uitzoeken hoe we brood kunnen bakken in een snelkookpan (tips please!), belastingzaken, verzekeringen, papieren (ICC, ICP, vlaggenbrief).

Maandag 29 maart gaat de boot te water en de mast er weer op.Voor die tijd moet de hekstag nog geïsoleerd worden, want de hekstag wordt antenne voor de SSB. Verder zijn er geen zaken die perse voor die datium moeten gebeuren, want begin mei gaat Vagebond nog een keer uit het water en pas dan zullen we 'm in de antifauling zetten.

Afgelopen donderdag, op Helga haar verjaardag (40!), bij de tandarts geweest. Als het goed is voorlopig voor het laatst. René had al een vermoeden dat hij een vulling kwijt was van een kies waar vorig jaar een wortelkanaalbehandeling op uitgevoerd is. Pijn deed het dus niet, maar hij kon er wel een tandenstoker in steken. Tandarts kijkt met zo'n spiegeltje, je kent dat wel. "Hoe krijg je dat voor elkaar", roept hij verbaasd. "Heb ik dat?", dacht René. Blijkt de kies finaal doormidden gebroken. Hij is gelijmd en nu maar hopen dat 'ie het houdt. Speciaal voor ons had de tandarts ook twee zogenaamde 'dental kits' besteld. Daarmee kun je zelf tandartsje spelen. Spiegeltje, spullen voor een noodvulling, kruidnagelolie, dat soort spullen. Op de terugweg in de auto blijken bijna alle spullen over de datum te zijn. Lekker is dat! Gebeld en er worden nieuwe besteld.

Afgelopen weekend was zwaar, vooral voor Helga. Collega's hadden op eigen initiatief een surprise-avond georganiseerd. De dames willen hier een jaarlijks terugkerend evenement van maken, maar de komende twee jaar zullen ze Helga moeten missen, Ze kroop om 5:00 onder wol. En gisterenavond op bezoek geweest bij Bruno en Carin in België. Bijzonder lekker gegeten in een gezellig restaurant. Ja, koken kunnen onze zuiderburen.

Tot zover. We zullen proberen de komende tijd wat regelmatiger een update te publiceren.

[René]