LET OP: Vanaf deze maand plaatsen we de laatste updates onder aan de pagina.

Vrijdag 2 april 2004

Ik moet echt leren onthaasten. Gisteren zijn we de hele dag naar de boot geweest en ik had een hele actielijst van zaken die ik af wilde werken. Onbewust leef ik echter nog in een weekend-werkweek ritme en als de dingen dan niet gaan zoals je wilt, frustreert dat enorm. Onderweg bij de Gamma nieuwe boortjes gekocht, want ik wilde lazy-jacks maken en moest daarvoor 16 gaatjes boren in de giek. Giek op de steiger. Alle benodigdheden bij de hand. Shit, verkeerde maat boortjes gekocht. Dus weer in de auto naar de Gamma. Dan ben je een uurtje verder. Gaten geboord, en toen de (8) haakjes op de mast poppen. De poptang werkte niet echt lekker mee. Na veel prutsen lukte het uiteindelijk wel, maar het koste wel weer een hoop tijd. Vandaag trouwens een 'professionele' poptang gekocht. Wat gereedschap betreft is goedkoop echt duurkoop!

Helga had ...tig bakjes gekocht om alles een beetje gestructureerd (en soms luchtdicht) in de kastjes en laden op te bergen. Ook een mooie en praktische bestekbak, want de besteklade is zo hoog, dat er met een simpele bestekbak veel loze ruimte overblijft.

Ook hadden we de nieuwe matrassen bij ons. Het matras in de achterkajuit hebben we in drie delen laten maken, zodat we niet het hele matras weg hoeven te halen wanneer we vanaf die kant bij de motor / accu / schroefas willen. Toekomstige gasten, geen paniek! We hebben uitgeprobeerd hoe het ligt en waar de naden moesten komen.

Toen het watersysteem... Afgelopen najaar hebben we de boot zelf winterklaar gemaakt waaronder het aftappen van het watersysteem en vervolgens weer vullen met zoetwater antivries. Om te voorkomen dat je vele liters van dat spul nodig hebt, wordt de boiler (waar een litertje of 30 ingaat) losgekoppeld. Na het vullen met de zoetwater antivries de boiler weer aangesloten, maar toen al twijfel of de verbindingen waterdicht waren, want de aansluitingen waren wat gammel. Nou, dat bleek, want zodra we waterdruk hadden, begonnen de aansluitingen bij de boiler te lekken. Dus maar weer in de auto en naar Tagrijn Emma (DE watersport zaak in Lelystad). Moeilijk, moeilijk, maar uiteindelijk werden in een schap nog twee aansluitingen gevonden. Helaas niet dezelfde, maar één van de twee zou zeker passen en de andere misschien. Je raadt het al, die andere paste dus niet. Toen is Helga weer in de auto gestapt om bij de Gamma naar een passende aansluiting te zoeken. Ondertussen kon ik verder met de lazy-jacks. Terug van de Gamma, bleken die aansluitingen ook niet te passen. Om tureluurs van te worden! Tot op dat moment waren we op zoek geweest naar aansluitingen die op een kopelstukje passen. Zou de Gamma geen aansluitingen hebben die zonder koppelstuk passen? Ja, misschien wel... Dus Helga weer naar de Gamma. En jawel hoor, toen hadden we eindelijk een goede (en waterdichte!) aansluiting.

Tussendoor ook nog de bekabeling van de mast aangesloten. Alles doet het ... behalve het ankerlicht. En het gecombineerde drie-kleurenlicht/ankerlicht is nota bene nieuw! Dus is de kans groot dat Helga een dezer dagen weer een keertje de mast in mag.

Toen belde omstreeks 20:00 een man die voor de deur stond om naar de hoekbank te komen kijken. Shit! Glad vergeten. Welgemeende excuses gemaakt en een nieuwe afspraak gemaakt. Gelukkig kwam de man niet van heel ver (Bunnik), want anders was het helemaal lullig geweest.

Anyway, 22:00 waren we thuis.

Ach, het zonnetje scheen... Is het geen mooie bestekla? Matras(sen) in de achterkajuit

Vandaag stond in het teken van het huis en administratieve werkzaamheden. Een opsomming:

[René]

Dinsdag 6 april 2004

Vandaag heb ik vooral veel in de auto gezeten. Eerst naar Lelystad om de handset van de marifoon te halen. Vervolgens naar Enkhuizen langs Nooter (de RVS 'koning') en naar Shiptron om de SSB zender op te halen. Dat duurde lang, want alle tijd werd genomen om alles (en dat is veel! zie foto) goed uit te leggen en te controleren. Een wereldzaak! Daarna naar Rotterdam waar bij Kok Watersport de marifoons geprogrammeerd zijn. De vaste marifoon kan nu, als het moet, op alle kanalen op hoog vermogen zenden en de handmarifoon zend nu de juiste ATIS code (tweedehands gekocht, dus er stond nog een oude code in). Tenslotte nog even langs Helga haar ouders om nog wat spullen af te geven. Rond 20:00 was ik weer thuis, waar Helga de warme hap al klaar had. Dat is nog eens lekker thuiskomen!

Gisteren het gevecht aangegaan met de roest die op diverse plekken in meer of minder ernstige mate zichtbaar wordt. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik de roest eigenlijk twee jaar geleden al had moeten aanpakken, maar toen is het er niet van gekomen en nu heb ik tijd om het goed te doen. Eerst smeer ik alle roest in met Owatrol RLS. Superspul dat doordringt tot op het blanke staal. De volgende laag / lagen wordt waarschijnlijk International Interprotect, een twee-componenten epoxy.

Helga heeft de afgelopen dagen tientallen wasjes gedraaid (tsjonge wat rolbevestigend...). Veel 'moeilijke' wasjes, zoals wol en ski-kleding. Verder is er weer het nodige verkocht. Een oude radarreflector, een tafel uit de slaapkamer en de grote kast in de woonkamer wisselden van eigenaar.

Verder hebben we afgelopen zondag de verjaardag van Helga haar vader gevierd. Dat was tevens een mooie gelegenheid om de auto vol te laden met spullen waar we diverse familieleden een plezier mee doen. Het huis begint nu ECHT LEEG te raken. De bank is ook al verkocht, maar gelukkig komt de nieuwe eigenaar hem pas over 1,5 week ophalen, zodat we nog een beetje normaal kunnen zitten.

Het aansluiten / installeren van de SSB zender wordt een project op zich. Er zijn 4 'hoofdcomponenten': het frontje (net als het frontje van een autoradio), de zender, de antennetuner en de antenne zelf (= geïsoleerde hekstag). Het frontje wordt gemonteerd in de navigatiehoek, de zender wordt weggewerkt onder de zitting van de navigatiehoek en de antennetuner wordt gemonteerd aan de binnenkant van de spiegel. Van het frontje moet een kabel getrokken worden naar de zender. Er wordt in de navigatiehoek overigens ook nog een speaker gemonteerd, waar natuurlijk ook een kabel voor getrokken moet worden naar de zender. Van de zender moeten 2 kabels getrokken worden naar de laptop. Een om de zender aan te kunnen sturen met de PC en een kabel die in de geluidskaart van de laptop gaat, om zo weerfaxen e.d. te ontvangen. Van de zender moeten 2 kabels getrokken worden naar de antennetuner. Een kabel om het apparaat aan te sturen en een voor het feitelijke radiosignaal. En dan moet de antennetuner nog geaard worden en moet een kabel via een te monteren dekdoorvoer verbonden worden met de (of is het 'het'?) hekstag. Kortom: werk aan de winkel! Maar dat soort klussen vind ik leuk om te doen (in tegenstelling tot roest behandelen), dus m'n handen jeuken.

Roestplekken in de Owatrol De SSB zender. Nu alleen nog 'even' aansluiten...

P.s. Helga is dolgelukkig met een boekje waar zo'n beetje alle Europese vogels in staan. Nu kan ze alle vogels die we tegenkomen opzoeken en benoemen. Nu maar hopen dat het ook lukt om ze te fotograferen...

[René]

Vrijdag 9 april 2004

We zijn de afgelopen dagen zo druk geweest, dat we geen tijd hadden om (dagelijks) de website bij te werken. Als je denkt dat we momenteel een relaxed leventje leiden...think again! Da's trouwens niet bedoelt als klaagzang hoor!

Eergisteren hebben we onze prikken gehaald bij de GGD. We zijn / worden beschermd voor Hepatitis A & B, buiktyfus, Rabies (hondsdolheid) en DTP. Gezellig.... Beiden 4 prikken. Volgende week de tweede prik voor Rabies. Over drie weken dan de derde voor Rabies en de tweede voor Hepatitis. We zijn tegen Rabies niet 100% beschermd, maar deze inentingen hebben wel het voordeel dat je na een (eventuele) infectie alleen een zogenaamde 'booster' nodig hebt (in plaats van een heel circus dat circa 4 weken duurt). Verder hebben we een recept voor Malaria pillen gekregen, voor als we het plan doorzetten om volgende winter een paar weken naar Zuid Afrika te gaan. Er is daar overigens alleen besmettingsgevaar in het Kruger park, maar het ligt nogal voor de hand dat je daar een bezoek aan brengt.

Gisteren naar de tandarts. Mijn kies was gebroken. Echt dwars doormidden in het verticale vlak. Vorige keer werd de kies nog gelijmd. Helga maakte zich echter zorgen over de duurzaamheid van die oplossing en had in overleg met de assistente een nieuwe afspraak gemaakt. Wellicht kreeg ik nu een kroon. Toeval of niet de vulling en kies hielden het niet goed. "Zo, dit is zeker de laatste keer voor vertrek dat je komt?", zei de tandarts. "Huh, laatste keer? Ik moet toch zeker volgende week terugkomen voor de definitieve kroon?". Nou, niet dus. Echt onmogelijk om daar nog een kroon op te zetten. Dus moest de gebroken kies eruit. Drie prikken, een tang en in drie stukken kwam 'ie er met veel gekraak uit. "Ja, de aftakeling is begonnen..."

Daarna zijn we op bezoek geweest bij mijn moeder en mijn zus. Zusje had heerlijk voor ons gekookt en zelfs na het tandartsbezoek smaakte het voortreffelijk!

Verder zijn we afgelopen dagen weer bezig geweest met spullen inpakken en opruimen, maar dat wordt zo langzamerhand een saai verhaal.

Vanochtend vroeg op gestaan en eerst een kuub of drie aan rommel als grofvuil klaargezet. Inclusief Helga 'haar' getrouwe stoeltje. Daarna op weg naar Lelystad. Eerst nog even langs de Gamma en Emma Tagrijn voor diverse spullen. In de haven bleken de overburen aan boord, dus eerst op de koffie, want we hadden ze de hele winter niet gezien. Ze zijn afgelope winter getrouwd. Erg gezellig en toch wel een beetje jaloers zagen we ze een half uurtje later vertrekken voor een lang (paas)weekend zeilen. De zeilen liggen bij ons nota bene nog binnen! Maar goed, wij aan het werk. Helga met de kwast en Owatrol, ik met de installatie van de SSB. Omdat het vandaag droog zou blijven begon ik met de montage van de dekisolator. Bleek de boor te smal, dus wederom naar de Gamma. Terug op de boot even meters kunnen maken, tot bleek dat de slang en stag die de verbinding moeten vormen tussen de dekisolator en het geïsoleerde deel van de hekstag te kort was. Dus weer in de auto en (weer) naar Tagrijn Emma voor een langere slang en stag. Het zal eens een keer meezitten...

Maar eerlijk is eerlijk, we zijn vandaag echt opgeschoten. Helga heeft onder de vlonders alles nog een keer (en veel beter dan ik) geschuurd en in de Owatrol gezet. En ik schat dat ik 75% van de SSB installatie gereed heb. Bij de navigatietafel zijn alle kabels doorgetrokken en aangesloten. Op de binnenkant van de spiegel heb ik een plank vastgekit waar de antennetuner op gemonteerd kan worden. Het 'enige' wat dan nog moet gebeuren is een tweetal kabels doortrekken naar de spiegel en aansluiten op de antennetuner. Oh ja, en de tuner dan nog aarden en aansluiten op de dekisolator. Als het een beetje meezit heb ik de boel morgen gereed.

Koop een boot en werk je... Het 'frontje' van de SSB De dekisolator en het 'systeem' van PVC buis, slang en stag

[René]

Zondag 11 april 2004

Ik ben gesloopt! Gisteren naar Lelystad geweest om verder te werken aan de SSB installatie en deze hopelijk af te ronden. Dat lukte helaas niet, want ik mocht nog even op en neer naar Enkhuizen omdat we (de verkoper en ik) de externe speaker vergeten waren. Ik had ook nog een paar vragen, dus zo slecht kwam het niet uit. Afijn, toch wel een hoop werk verzet. Alle kabels doorgetrokken naar de spiegel, zodat alleen de antennetuner nog gemonteerd en aangesloten hoefde te worden. Ik ben inmiddels wereldkampioen freubelen met ijzerdraadjes. Vagebond is behoorlijk dichtgetimmerd, dus even een kabeltje doortrekken is er niet bij. Vooral van de navigatiehoek naar de bakskist is een drama. Priegelen met een ijzerdraadje dat je dan maar te pakken moet krijgen in het net geboorde gat van 15mm. Door schade en schande wijs geworden laat ik touwtjes achter, voor het geval er op enig moment nog een keer iets doorgetrokken moet worden.

Gisterenavond zei ik nog tegen Helga: "Morgen is het met een uurtje of twee gefikst". Nou, dat liep even anders, want het werd ongeveer het dubbele. Het volgende stond op het programma:

Lijkt op het eerste gezicht niet ingewikkeld, toch?

De toegang tot de bakskist is op zijn zachtst gezegd nogal krap. Dat komt omdat de RVS bun voor de gasflessen de opening voor het grootste gedeelte blokkeert. We kochten Vagebond zo, en een andere oplossing hebben we nog niet kunnen verzinnen. Zie onderstaande foto:

Bakskist

De spullen in "HET gat" haal ik uiteraard weg, wanneer ik in de bakskist kruip

Om bij de spiegel te komen moet ik dus eerst de bakskist in. Dat gaat echt NET, maar als ik nog een kilo aankom, kan ik het verder vergeten. Ter illustratie: ik stap in de bakskist, ga vervolgens door de knieën, armen omhoog, romp erdoorheen wurmen en als laatste de armen. Op zich is dat nog wel te doen, maar dan ben ik nog niet bij de spiegel. Daarvoor moet ik door een ander gat, dat weliswaar iets groter is, maar de ruimte bij de spiegel is niet bepaald een balzaal en vergeven van slangen, kabels, spanten en andere uitsteeksels. Hieronder een foto van Helga bij de spiegel en dan lijkt het nog groter dan het in werkelijkheid is (de roest is overigens inmiddels behandeld):

Het lijkt groter dan het is

Anyway, het aansluiten van de kabels op de antennetuner kon ik nog in de kuip doen, want daarvoor waren de kabels gelukkig lang genoeg. Het monteren van de tuner op de houten plank werd al een heel ander verhaal, want daarvoor moest ik eerst gaatjes voorboren. Boren in een ruimte waar je letterlijk je kont niet kan keren. Heel fijn. Maar goed, dat was nog te doen. Toen moest ik een gat van 8mm boren in een stalen spant van eveneens 8mm. Voor degenen die het niet weten: boren in staal doe je op een laag toerental en met redelijk wat kracht. Need I say more... Tenslotte heb ik dan nog de antenne op de tuner aangesloten en was het moment daar dat ik het apparaat voor het eerst tot leven kon brengen. En wonder boven wonder, hij doet het. Althans, voor zover ik het kan beoordelen, want het zendgedeelte heb ik niet uitgeprobeerd, want dat is nog abracadabra voor me.

Een foto van de gemonteerde tuner bij de spiegel volgt later. Ik had na 8 keer in en uit de bakskist geen puf meer om alleen voor een foto er nog een keer in te kruipen.

Wat een klaagzang weer! Toch heb ik veel lol in dat klussen, ook al gaat het soms niet zoals je wenst. En als de klus dan eenmaal geklaard is, met alle tegenslagen, geeft het dubbel zoveel voldoening. Ik kan niet wachten om de komende dagen de laptop aan te sluiten en te zien hoe de weekfaxen en RTTY berichten binnenkomen.

Helga heeft gisteren een mooie zak genaaid die we achter de toiletpot kunnen hangen. Daar kunnen we de wc-rollen in kwijt. Een praktische invulling van wat anders een loze ruimte blijft. Vandaag heeft ze de tuinspullen weggebracht en de kledingkast leeggeruimd. Onze buren hebben de kledingkast overgenomen, want die past in hun slaapkamer natuurlijk net zo goed als in de onze. Morgen gaat de kast, via het aangrenzende balkon, van onze naar hun slaapkamer. Onze kleren liggen nu in verhuisdozen.

Dit zijn rare weken. Het huis wordt met de dag leger, kaler en ongezelliger, terwijl de boot nog net niet gereed is voor bewoning. We werken op twee fronten, het huis en de boot. Ik zal blij zijn als we twee weken verder zijn.

[René]

p.s. Helga is vanavond stappen met Chantal. Gelukkig mocht ik thuisblijven

Woensdag 14 april 2004

We hebben twee relatieve rustdagen (gisteren en vandaag). Dat wil zeggen we reizen niet op en neer naar Lelystad, maar rommelen wat om en rond het huis. Spullen inpakken etc. Vandaag halen we ook onze tweede Rabies prik.

Eergisteren de SSB uitgeprobeerd voor wat betreft RTTY en Fax berichten. RTTY is belangrijk, want de Deutschen Wetterdienst zend zeer nuttige weerberichten uit via de korte golf. Die berichten bestrijken niet alleen de Noordzee, maar bijvoorbeeld ook de Middenlandse Zee. De berichten lijken sterk op Navtex berichten. Hieronder een kort fragment van een ontvangen RTTY bericht:

NNNN
ZCZC 939
FQEN70 EDZW 120800

WEATHER ANAJEA BULLETIN FOR NORTH- AND BALTIC SEA
ISSUED BY MARINE WEATHER SERVICE HAMBURG
12.04.2004 08 UTC:

IN THE NEXT 12 HOURS STRONG WINDS, GALES OR STORMS ARE
EXPECTED IN THE FOLLOWING AREAS:
FISHER
VIKING
NORTHERN BALTIC

GENERAL SYNOPTIC SITUATION:
LARGE LOW 994 BEAR ISLAND WEAKENING, STATIONARY, TOMORROW
MORNING 1004. SECONDARY DEPRESSION 1013 CENTRAL BALTIC SEA
WEAKENING, MOVING EASTSOUTHEAST, UNTIL TOVORROW MORNING
FILLING. HIGH AZOGES, RIDGIPQQQT CENTRAL GERMANY, 1020
SOUTHPOLAND EXPANDING EAST A LITTLE= HIGH 1023 SOUTHNORWAY
MOVING EASTSOUTHEAST, TOMORROW MORNING BALTIC STATES.


FORECASTS UNTIL MIDNIGHT:
ENGLISHCHANNEL WESTERN PART:
NORTH 3 TO 4, SEA 1 METRE.
ENGLISHCHANNEL EASTERN PART:
LIGHT AND VARIABLE WINDS, SEA 0,5 TO 1 MEOYOM
IJSSELMEER:
NORTHWEST TO WEST 3 TO 4, LATER LIGHT AND VARIABLE WINDS,
SEA 0,5 METRE.
...

Etcetera

Het lukte ook om een weerkaartje (Fax) te ontvangen, maar toen had ik Mscan (het programma dat we gebruiken voor ontvangst van RTTY en Fax) nog niet gecalibreerd, vandaar dat de fax scheef ontvangen werd:

Eerste ontvangen weerfax

Mooi programma trouwens, Mscan. Daar gaan we nog veel plezier aan beleven!

Morgen gaan we weer naar Lelystad. René gaat zich storten op de montage van de windgenerator en Helga neemt de kwast weer ter hand. Dat deed ze eergisteren ook. Over de Owatrol komen twee lagen International Interprotect, een tweecomponenten epoxy primer. Goed spul, maar wat een lucht! Helga was de rest van de dag in hogere sferen... Morgen de tweede laag. Ook houdt Helga morgen een soort van Tupperware party aan boord. Ex-collega Saskia komt met een breed assortiment naar de boot. Zo kunnen de dames alle bakjes passen en meten in de diverse laden. Ik heb overwogen om nog een derde rustdag in te lassen...

[René]

Vrijdag 16 april 2004

Al een tijdje heb ik niets van me laten horen. Zoals jullie hebben kunnen lezen is er weer het nodige gedaan. Gisteren zijn we weer vroeg vertrokken naar de boot omdat we daar met Saskia de Vries en haar collega Daphne van Tupperware om 10:00 uur hadden afgesproken. Eerst nog kwasten halen bij de Gamma en verf bij Emma Tagrijn.

De dames waren super op tijd en wisten me te vertellen dat ze tot 14:00 uur de tijd hadden. Ik dacht nog zo lang zal het toch niet duren? Nou reken maar van YES, de tijd is volledig nodig geweest. De kinderen die ze bij zich hadden vonden het prima aan boord. Versleten was ik van al dat passen, meten en bedenken wat is handig of overbodig en hoe kan het opgelost worden.

Overigens, René is niet overboord gesprongen met al dat vrouwen-gedoe en heeft zelfs af en toe meegekeken. Hij heeft het overleefd zullen we maar zeggen. Terwijl ik met Daphne binnen bezig was, waren René en Saskia over van alles aan het kletsen. Saskia trok het niet zo om binnen te zijn op een bewegende boot.

Natuurlijk was René ook druk bezig. Hij heeft de windgenerator geplaatst, de ankerketting uitgang opnieuw gekit en voorzien van een RvS plaat en nog het een en ander lopen kitten. Ik heb hem horen boren en/of zagen dus er zullen wel enkele zaken die hij gedaan heeft en mij zijn ontgaan. Mocht er iets ontbreken dan zal hij dit zeker aan jullie melden.

Na het vertrek van de dames (14:00 uur) eerst heel even om me heen gekeken en een paar keer flink gezucht zullen we maar zeggen. Boterham gegeten en me opgeladen voor de volgende klus = VERVEN.

Het mengsel is weer keurig voor me aangemaakt ( 2 componentenverf, word je lekker high van) dus ik kon weer aan de slag. Mijn taak was verven onder de vlonders en René heeft zich in de stuurboord buitenbun gepropt om te gaan verven. Het ziet er weer spik en span uit al zeg ik het zelf. Omdat René een afspraak had om de SSB te testen tussen 18:00 – 19:00 uur hebben we de resttijd benut om toch maar aan de binnenkant van de spiegel wat zaken te doen.

René wilde eerst zelf dat gat weer in gaan. Dat is natuurlijk onzin, want ik ben veel kleiner dus ben ik achterin gekropen. René gaf me dan weer de stofzuigerslang aan of de staalborstel of de schroevendraaier of de Owatrol.

Geradbraakt voelde ik me en dat was niet voor de eerste keer... het harde knokken, blauwe plekken, zeer lijf, volle agenda met duizelend koppie .. zal dubbel dik beloond gaan worden. Dus nog even volhouden! Wat stond er op het menu: Patat en verder helemaal niets meer…..

PS. Het testen met de SSB zal een andere keer plaats vinden. Resultaten zullen door René verwoord worden,

[Helga]


Van mijn kant dan nog een paar fotootjes. Achtereenvolgens onder de vlonders voor en na behandeling, de windgenerator (wat een kerstboom! mooi is anders...) en de geïnstalleerde SSB zender (met daarboven de marifoon). Overigens zijn laatstgenoemde apparaten afgedekt door een plaat multiplex.

Onder de vlonders na Owatrol behandeling Onder de vlonders na behandeling met Interprotect Onze De SSB en de Marifoon

Oh ja, bijna had ik die oude speakers weggegooid. Die lagen inmiddels al een jaar of vijf in de garage en dateren uit de tijd dat de meeste auto's nog niet vanzelfsprekend met een radio waren uitgerust. Tot ik van de week een helder moment kreeg en besloot ze aan boord te monteren (alsof ik nog niet genoeg kabels doorgetrokken heb...). De speakers op de boot zaten er al op toen we de boot kochten. Het waren van die plastic opbouw speakers die je voor een tientje bij Halfords koopt. Er kwam geluid uit, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Vandaag naast diverse kleine klusjes dus ook "nieuwe" speakers gemonteerd en aangesloten. We gaan tenslotte twee jaar aan boord wonen en dan willen we natuurlijk wel een beetje fatsoenlijk geluid. Nou dat is gelukt, kan ik zeggen. Als we nu herrie op niveau willen, dan kan dat.

[René]

Dinsdag 20 april 2004

Van de drie projecten (huis, boot en administratief) zit het eerste project er bijna op. Morgen komt een container waar we 10 kuub aan huisraad in opslaan. Slechts enkele grote stukken gaan erin: bureau, dressoir, wasmachine en droger. Verder zijn het voornamelijk dozen. Ik ben benieuwd of we het redden met die 10 kuub. Het meeste staat nu in de garage en dat schat ik in op 5 a 6 kuub. Of dan de grote stukken er nog bijpassen zullen we morgen zien. Duimen maar!

Vrijdag wordt nog een lading grof vuil opgehaald. O.a. het matras, dus tot vrijdag kunnen we in Veenendaal blijven slapen, maar waarschijnlijk 'verhuizen' we donderdag definitief naar de boot.

Aanstaande maandag is de oplevering van het huis. Als het begin volgende week een beetje fatsoenlijk weer is, gaan we een paar dagen varen. Het weekend daarop worden we in Muiderzand verwacht , waar Vagebond weer de kant op gaat. We zetten hem daar in de antifauling en Shipshape doet een aantal klussen die we niet zelf kunnen of aandurven. O.a. montage van een afsluiter, zodat we de gootsteen rechtstreeks op het buitenwater kunnen lozen in plaats van de vuilwatertank. Verder wordt een voetpomp gemonteerd, zodat we voor water uit de tanks niet afhankelijk zijn van stroom en nog een aantal kleinere klussen.

Vanaf aanstaande maandag hebben we ook geen snelle ADSL verbinding meer. Dat heeft twee consequenties. Ten eerste zal de website minder frequent bijgewerkt worden en ten tweede zullen we e-mail lezen en verzenden via een GSM verbinding. Afgelopen dagen is mij gebleken dat niet iedereen begrijpt wat we bedoelen met "plain text". Soms wordt verondersteld dat het slechts betekend "geen bijlagen", maar niets is minder waar. Vandaar dat ik een uitleg opgesteld heb.

[René]

Donderdag 22 april 2004

Dit is de eerste update die geschreven wordt op de boot. De upload doen we aanstaande maandagochtend vroeg nog vanuit huis. Ik hoop tenminste dat KPN niet te enthousiast te werk gaat met het afsluiten van de ADSL verbinding. In dat geval zullen jullie iets langer moeten wachten.

Gisteren zijn de spullen opgehaald die in een container worden opgeslagen. We hadden het aardig ingeschat en zelfs een paar spullen die we anders bij het grof vuil gezet zouden hebben pasten er nog in. Ik had het de jongens erg makkelijk gemaakt door alle dozen alvast in de garage te zetten. Zo konden we zelf een beetje inschatten hoeveel kuub het was.

De bijna lege woonkamer vlak voor de 'verhuizing' In de garage de spullen die we opslaan in een container We redden het met 10 kuub Dag spulletjes, tot over twee jaar...

Na afloop ben ik nog 'even' op en neer naar Dordrecht gereden om de laatste kleding bij mijn moeder te brengen. Ze heeft een grote zolder en daar stallen we al onze kleding. Ma, nogmaals bedankt!

Vanochtend zijn we eerst naar de GGD in Ede geweest voor een Montoux(?) test voor mij. Voor Helga is die test zinloos. Zij j is in Venezuela ingeënt, dus zal ze positief reageren. Ik moet maandag terug en dan zal ik waarschijnlijk (en hopelijk) te horen krijgen dat ik geen TBC heb. Inenten wordt niet geadviseerd, omdat het toch geen 100% bescherming biedt. Maar het is blijkbaar wel goed om nu die test te doen en dezelfde test na terugkomst. Zou ik na terugkomst positief reageren, dan is in ieder geval zeker dat ik tijdens de reis TBC opgelopen heb en niet in de periode (jaren) ervoor.

Vanmiddag ben ik met een auto vol spullen naar de boot gereden. Twee grote tassen met kleding, kussens en vijf kratten met allerhande spullen. Ik moest drie keer heen en weer lopen tussen de parkeerplaats en de boot. En de karren die ze hier in de haven hebben zijn echt niet klein! Wonderbaarlijk dat alles toch een plekje weet te krijgen, want ik heb me zo nu en dan best zorgen gemaakt of we alles wel aan boord zouden krijgen. En we hebben écht kritisch besproken wat we wel en niet mee zouden nemen.

Het huis is nu echt nagenoeg leeg. Vanmiddag heeft Helga samen met onze hulp het huis enigszins schoongemaakt. Verder is ze nog druk in de weer geweest met het inpakken van alle EHBO spullen en medicijnen. We kunnen er een privé kliniek mee openen! Van een simpele pleister tot de sterkst denkbare pijnstillers. Afgelopen dinsdag zijn we bij de doktersassistente geweest om te leren prikken. Bijzonder nuttig, maar je voelt je wel een beetje lullig wanneer je de naald in een sinaasappel prikt...

Om het gemis van familie en vrienden een beetje te verzachten heeft Helga een fotocollectie samengesteld die in een grote lijst gaat. Die lijst hangt inmiddels in de kajuit. Erg leuk geworden! Mijn meisje is toch zo creatief.

Helga pakt de EHBO spullen en medicijnen in De fotocollectie die in de kajuit komt te hangen

Vanavond heb ik een vette hap gehaald aan het begin van de dijk Lelystad-Enkhuizen. Dat is hier vandaan slechts 5 minuten rijden. Helga eet in Veenendaal en komt in de loop van de avond deze kant op. Ze heeft nog een afspraak met Saskia die de Tupperware spullen komt afleveren. Ik vermaak me verder prima! Dit verslag tikken. Radio op de achtergrond en een dampende kop koffie. Het koelt wel af, dus heb ik de blower (met gloeispiraal) aangezet. Inmiddels is het behaaglijk warm.

Vanacht de eerste nacht van de stuk of 800 komende nachten aan boord. Heerlijk! Nergens slaap ik zo lekker dan aan boord.

[René]

Woensdag 21 april 2004:

Zoals René al heeft vermeld zijn de huisspullen (zo noem ik het maar) woensdag de 21e opgehaald. Erg vervelend die laatste rommel dingen, ppffff, dat is best toch nog veel. Daardoor krijg je van die allegaartje dozen waar ik niet zo van houd. Helaas voorkom je dit niet. Zo’n doos moet je maar niet als eerste uit pakken. Ach…. voor latere zorg! René was na de verhuizing met alle restkleding naar Dordrecht gereden. Ieder ging dus zijn eigen weg om zo efficiënt mogelijk met de tijd om te gaan.

Ik ben na de verhuizing op woensdagmiddag de 21e bij Marieke Nijp, werkzaam bij de Apotheek Westerveen V’daal, de binnengekomen EHBO-spullen op wezen halen, na de laatste check en betaling. “Marieke, bedankt voor de goede en leuke samenwerking.”

Omdat de EHBO-spullen in de verpakking behoorlijk veel ruimte in beslag neemt had ik bedacht deze uit de verpakking te halen en in seal bags te stoppen. Dit zijn plastic zakken met een waterdichte sluiting. In de verwachting dat je die bags overal kunt kopen ben ik eerst het dorp ingereden om onze nieuw bestelde hoofdkussens op te halen. Bij aankomst van de winkel kwam ik er achter dat ik de testkussen thuis had laten liggen. De testkussens mocht ik morgen de 22e terug brengen. Wat een vertrouwen, geweldig!

Vervolgens naar een tassenwinkel gereden om tassen te kopen waar al die EHBO-spullen in pasten. Het moesten kleine tassen zijn met veel (plastic-)ritsen en vakjes. Kleine tasjes zijn makkelijker te stouwen in de boot en plastic ritsen roesten niet. Ik kreeg veel tasjes mee om thuis te gaan puzzelen. Vervolgens naar heel veel zaken en winkels om ‘even’ die seal bags te kopen.

Pffff, iedereen weet waar je het over hebt, alleen niemand kon me vertellen waar die dingen te koop zijn. Uiteindelijk rond zeven ’s avonds aangekomen bij de Praxis. Daar was een meisje die me met haar vader thuis in contact heeft gebracht. Haar vader koopt nl. vaak van die plastic zakken. Ik ben naar haar vaders huis gereden. Die heeft op zijn beurt de eigenaar van een groothandel gebeld waarna we in de auto zijn gestapt om de seal bags te gaan kopen. Het was na sluitingstijd waardoor de eigenaar vanuit huis samen met zijn vrouw nog even de zaak kwam openen voor ons. Wat een geweldige mensen bestaan er toch!

Het zullen wel goede vrienden zijn of een goed zakelijk contact waardoor deze uitzondering gemaakt werd. Dit alles inmiddels rondom 19:30 uur: Heren en dames bedankt voor deze voortreffelijke service!

Aardig versleten thuis aangekomen snel een start gemaakt met de medicijnen zodat het niet zo veel lijkt als René thuis komt. Die had anders een beroerte gekregen omdat het zo veel lijkt in de verpakking. Om 21:30 uur had ik nog een afspraak bij Epiflesh dus toen ik rond 22:20 uur thuis kwam met m’n patatje was René thuis en zeer verbaast dat ik nog geen tijd had gehad om te eten.


[Helga]

Donderdag 22 april 2004:

In de ochtend, na René zijn TBC-test in Ede, verder met de medicijnen, uit de verpakking, sorteren op belangrijkheid, in seal bags doen met de gebruiksaanwijzing, passen en meten in de tassen. Wil kwam rond twee uur om samen met mij de laatste hand te leggen aan het huis. Nog even de stofzuiger geleend van Anja (die niet thuis was). René was inmiddels met de boot-huis-kleding-spullen naar Lelystad gegaan. Ik zal René later volgen waardoor ik hem regelmatig heb gebeld om te horen hoe het ging. Het is best lastig als je zoveel bij je hebt en de boot ligt vol met allemaal tassen en spullen. Je wilt alles een plekje geven terwijl je je kont niet kunt keren. Zoiets kun je dan ook beter alleen doen en toch had ik met hem te doen.

Terwijl ik nog even de proef hoofdkussens en de ‘te veel’ tasjes naar het dorp in Veenendaal aan het brengen was is onze hulp verder gegaan met de laatste schoonmaak. Ik moet zeggen dat iedereen erg vriendelijk meewerkt met alle vreemde verzoeken en inkopen die betrekking hebben op onze plannen. Ik had tasjes gehaald in het dorp om te zien of daar alle EHBO-spullen in konden. De overgebleven tasjes mocht ik terug brengen met teruggaaf van geld. De dame in de kussenzaak liet iedereen staan omdat ik de vrouw ben die het erg druk heeft met alle voorbereidingen. Zo gaat alles lekker snel en efficiënt. Vervolgens heb ik samen met de buurman nog het grofvuil buiten gezet omdat ik deze voor vrijdag geregeld heb. “Eindelijk dat oude matras met bijnaam "dood paard" gaat weg!”. Nog de laatste hand gelegd aan de zaken waar Wil niet aan toe was gekomen. “Dank aan alle buren die stoelen of de stofzuiger uitgeleend hebben.”

Het tupperware project: Saskia kwam ’s avonds de bestelde tupperware brengen. We hebben alles nog eens doorgenomen en zijn samen nog een pizza wezen halen omdat het inmiddels al 20:30 uur was en ik nog niets gegeten had. Rond tien uur reed ik weg naar Lelystad om René de kriebels te laten bezorgen om weer met allemaal tassen aan te komen die ook in de boot moesten passen. Nu scheelt het dat de tupperware juist de opberg plaats is voor de al vele spullen die aan boord waren of door René gebracht waren dus dat was snel weggestopt door mij. Voldaan en versleten kroop in de kooi te Lelystad in.


[Helga]

Vrijdag 23 april 2004

Gisteren hebben we uitgeslapen tot 9:30. Heerlijk! Vervolgens op ons gemak koffie gedronken en ontbeten. Daarna zijn we gaan douchen en omstreeks 12:30 vertrokken we richting Heeze (Brabant) voor de crematie van de vader van Bas, schoonvader van Kim. Het verkeer was hopeloos en bij Eindhoven hebben we zelfs 45 minuten min of meer stilgestaan. We kwamen een uur te laat, maar konden gelukkig de familie nog condoleren.

Daarna naar Frank en Marion in Dommelen, waar we voortreffelijk gegeten (en gedronken) hebben. We mochten blijven slapen en dat kwam goed uit, want om dan midden in de nacht weer terug te rijden naar Lelystad... Vanochtend een eveneens voortreffelijk ontbijt, bereid door Frank met "beperkte middelen"...

Om 15:30 waren we weer op de boot. Helga is verder gegaan met alle spullen een plekje te geven en ik heb de kuip uitgesopt, wat hard nodig was.

[René]

Zoals René al geïnformeerd heeft was het vervelend dat we veel te laat waren door overmacht en toch fijn dat we Bas en Kim nog hebben kunne treffen. ’S Avonds en zaterdag ochtend de 24e was erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar. Zaterdag zijn we aansluitend nog bij Leonidas geweest. Met Bianca afgesproken dat als het lukt we nog een keer af spreken voor mijn vertrek.

Daarna nog wat boodschapjes gedaan en terug naar huize Vagebond. Het weer werkt heerlijk mee waardoor het heel gezellig is in de haven. Nog wat lopen rommelen met de indeling van de boot en voor de eerst keer weer gekookt aan boord.

[Helga]

Zondag 25 april 2004

Heerlijk uitgeslapen. Genoten van het zonnetje, wat gelezen en wat lui geweest. Dit in tegenstelling tot René, die heeft de kuip en het dek spik en span gemaakt. Paul en Annelies kwamen rond twaalven aan op de flitsende racefietsen. Erg gezellig. Annelies was tijdens het fietsen over de kop gegaan door een rondhuppelend lammetje. Daardoor kon ik de EHBO spullen direct gebruiken. Ze had best wel pijn aan haar linkerduim, was hier en daar ook aardig geschaafd. Na de koffie met broodje, een rondleiding en de nodige gezellige gesprekken zijn ze weer huiswaarts gefietst. Annelies haar spieren waren best al stijf geworden van het stilzitten na de val. Ik ben best benieuwd hoe het haar is vergaan.

[Helga]

Maandag 26 april 2004

Vandaag was een druk dagje:

06:30 - Wekker loopt af. Snel even een kop oploskoffie.

07:00 - Vertrek naar Veenendaal

08:15 - Aankomst Veenendaal. Nog even de laatste spullen in de auto laden, laatste zaken schoongemaakt, briefjes met tips en aanwijzingen geschreven voor de nieuwe eigenaar en Helga heeft op het laatste moment nog wat onkruid uit de tuin getrokkken. Ook geprobeerd de website te uploaden, maar KPN was zeer voortvarend te werk gegaan en ADSL en de normale telefoonaansluiting waren inmiddels al afgesloten.

09:30 - Klokslag halftien komt de makelaar en de man die onze bank gekocht heeft. De bank laden we in de aanhangwagen en dan is het huis ECHT leeg. De nieuwe bewoners doen een laatste inspectie met de makelaar. Er worden geen bijzonderheden geconstateerd.

10:00 - Formele overdracht bij de notaris. Tegelijkertijd wordt de akte van volmacht (voor mijn zus) getekend. Van de makelaar krijgen we een tegoedbon voor een taart.

10:45 - We ontbijten bij een bakker met terras in het centrum van Veenendaal, waar we direct de taart incasseren. Daarna kopen we plantjes voor beide buren als bedankje voor het gebruik van hun tuinstoelen en stofzuiger.

12:15 - Bij de GGD in Ede wordt de Montoux test gecontroleerd. Uitslag volgens verwachting negatief (wat natuurlijk positief is...)

13:00 - Plantjes afgeven bij de buren (weer in Veenendaal dus)

13:45 - Bij een medische groothandel in Nieuwegein halen we noodspalken op. De medische kit is nu echt compleet (al weet je dat met Helga nooit helemaal zeker...)

15:00 - Aankomst bij mijn zus in Dordrecht.waar we met mijn zus en moeder de taart soldaat maken. Even uitblazen na al die afspraken, bezoeken en kilometers. De website uploaden via de telefoonlijn.

17:30 - Nog even langs het huis van mijn moeder om de allerlaatste spullen naar de zolder te brengen. Om 18:15 rijden we weer richting Lelystad.

19:30 - Snel langs de AH om inkopen te doen voor het 'diner' van brood met gebakken eieren.

20:00 - Weer op de boot.

We rommelen nog wat, lezen nog wat en gaan een tukkie doen.

[René]

Dinsdag 27 april 2004

Vandaag zijn we ieder onze eigen weg gegaan. Helga is in Veenendaal kleding shoppen voor de bruiloft van mijn zus, volgende week vrijdag. Aansluitend gaat ze nog wat eten en drinken met meiden van kantoor. Ik heb me vandaag bezig gehouden met diverse kleine klusjes die nog op de actielijst stonden. Ik zal jullie niet met de details vermoeien.

Het ontvangen van weerfaxen gaat inmiddels perfect:

Weerfax met verwachte windkracht, richting en golfhoogten

Vandaag "De diepte in" uitgelezen. Het boek beschrijft de dramatische gebeurtenissen tijdens de Sidney-Hobart van 1998. Ongelofelijk! Schokkend vond ik het verhaal van 5 ervaren zeilers in een reddingsvlot. Het vlot was door golven van 10+ meter omgeslagen. Ze stonden op de rubberbuis die de overkapping omhoog houdt en vonden het vlot in die positie eigenlijk veel stabieler. Knelpunt werd echter het overkomend water, waardoor de bodem (in die toestand het dak) van het vlot ingedrukt werd. Ze werden zich daardoor bewust van de beperkte hoeveelheid zuurstof in de afgesloten ruimte en besloten na beraad (!) een spleet van 10 centimeter te snijden in de bodem. Ik ben in de verste verte niet in de buurt geweest van de omstandigheden waarin die mensen verkeerden, maar met mijn boerenverstand concludeer ik twee dingen (niet eens achteraf, maar op het moment dat ik het las). Ten eerste kan het dan zo zijn dat het vlot in omgeslagen toestand stabieler is; de zichtbaarheid wordt nihil, aangezien bij mijn weten alleen de overkapping fel oranje gekleurd is en de bodem zwart. Ten tweede is het snijden in de bodem een onomkeerbare actie. Als het vlot weer omslaat naar zijn normale positie heb je een lek vlot. Het laatste gebeurde ook en later scheurde de bodem er zelfs helemaal uit. In die extreme omstandigheden sloeg het vlot nog een paar keer om en verloren 3 zeilers de greep op het vlot. Ze hebben het niet overleefd. Of ze het overleefd zouden hebben als ze niet in het vlot waren gaan snijden is natuurlijk de vraag, maar een vlot met bodem lijkt me zonder twijfel te prefereren boven een vlot zonder.

Het is 21:30 en Helga belde me zojuist. Gelukkig is ze geslaagd, zodat ze niet nog een keer op stap hoeft.

Morgen tot en met vrijdag gaan we lekker varen. Geen vaste plannen, we zien wel waar de wind ons brengt. Ik sta te popelen om de Windpilot uit te proberen! Vrijdag moeten we terug zijn in Lelystad, want dan komt Chantal een weekendje aan boord.

[René]

Woensdag 28 april 2004

Toen het vanochtend begon te regenen hadden we beiden weinig zin om te gaan varen. Maar vanmiddag klaarde het op en we hebben een heerlijke tocht naar Enkhuizen gemaakt. Het had iets harder mogen waaien, maar je kunt niet alles hebben. Onderweg zagen we het onweer al naderen. We hadden nog niet vastgemaakt of de bui brak los met een puist wind eronder. Prachtige lichtflitsen en van die knetterende donder.

We hebben ook een halfuurtje de Windpilot kunnen uitproberen en dat ging boven verwachting. Wat een ingenieus systeem! Na een halfuurtje viel de wind weg en trok 'ie het niet meer, dus toen hebben we de stuurautomaat aangezet. Van die Windpilot gaan we veel plezier beleven, daar ben ik van overtuigd.

Al een paar dagen hadden we problemen met het uitlezen van de mail. Dat doen we via de GSM voor degenen die het niet weten. Tijdens vakanties de afgelopen jaren werkte dat altijd vlekkeloos, maar nu haperde het ontvangen van mail. Versturen ging wel goed. Heel raar. Echt een raadselachtig probleem. De verbinding wordt normaal opgezet en aanloggen bij Planet gaat ook goed. Maar als je dan (bijvoorbeeld) "send and receive" doet in Outlook dan hapert na een paar duizend ontvangen bytes de verbinding. Ook het benaderen van een webpagina ging niet. Kortom zenden van bytes werkte, alleen het ontvangen haperde. Van alles geprobeerd, maar niets hielp. Vanochtend de helpdesk van Planet gebeld. Ik had al een donkerbruin vermoeden dat ze me niet konden helpen en dat bleek ook zo te zijn. "Geen idee mijnheer, het zal wel aan de firewall of de virusscanner liggen". Echt een helpdesk waar je wat aan hebt. Firewall verwijderd en in Norton alles wat met mail te maken had uitgezet. Maar ook dat loste niets op. Toen heb ik iRoam gebeld, waar we een abonnement hebben, zodat we in het buitenland overal tegen lokaal tarief met een provider kunnen bellen. Maar ook zij vonden het een erg raadselachtig probleem, maar zouden wel proberen te achterhalen of dit probleem elders bekend was. Wat was dan het verschil met de vakanties van de afgelopen jaren, zo vroeg ik me af. Het toestel. Helga gebruikt de nieuwe Nokia en daarmee maken we de internetverbinding, maar ik heb nog mijn 'oude' Siemens van de zaak. Zou het aan het toestel kunnen liggen? Ik kon het me niet voorstellen en ook bij iRoam achtten ze dat erg onwaarschijnlijk. Maar eigenwijs als ik ben, toch maar de modemdrivers van de Siemens geïnstalleerd. Inbellen...et voila: vlekkeloos!

)(*&^%$#@-Nokia . Nu nog achterhalen waarom het dan via de Nokia niet werkt. Misschien de helpdesk van Nokia bellen? Geen idee of Nokia een helpdesk heeft. Tips zijn natuurlijk meer dan welkom!

Omdat we pas om 19:30 in Enkhuizen aankwamen konden we geen boodschappen meer doen. Maar Helga wist met beperkte middelen toch nog een lekkere hap macaroni op tafel te zetten (met Smack). Toch handig, van die blikken aan boord.

[René]

Donderdag 29 april 2004

Vandaag zij we lekker lui geweest. Uitgeslapen. Vooral Helga, want ik trek het meestal na 8:30 niet meer. Verse broodjes bij bakker "Rood" gehaald en smakelijk ontbeten. Daarna zijn we het stadje Enkhuizen ingegaan om boodschappen te doen en een internetcafé te zoeken. Een café werd het niet, maar wel een electronicawinkel met een stuk of drie internet pc's. Het uploaden van de website verliep soepel, zoals jullie uit de laatste update wel begrepen zullen hebben.

Vanmiddag ben ik verder gegaan met het cleanen van de kuip en de kajuitopbouw, een klusje waar we gisteren aan begonnen waren. Morgen nog een halve kajuitopbouw en dan is ook dat klusje weer geklaard en ziet het lakwerk er weer als nieuw uit. Klein tegenvallertje was dat ik een stukje rot hout ontdekte in de kuip. Dus weer een nieuw klusje toegevoegd aan de actielijst.

Verder valt er over vandaag bijzonder weinig te melden. Is wel een goed teken, vind ik zelf...

[René]

Vrijdag 30 april 2004

Vanochtend waren we redelijk bijtijds wakker omdat de buurman om 8:00 vertrok. Het zonnetje scheen en na het ontbijt vertrokken we richting Lelystad. Het waaide lekker (NO 4-5) en met een rif in het grootzeil voeren we aan de wind richting Houtrib. Daarna konden we afvallen en met 6-7 knopen speerden we het laatste stuk richting de thuishaven. Vanwege het heerlijke weer zijn we niet direct de haven binnengevaren, maar hebben we tot 20:00 voor anker gelegen bij de dijk (Lelystad-Enkhuizen). Helga heeft het beddengoed gelucht en een paar handwasjes gedaan. Ja, de komende twee jaar geen luxe wasmachine... Back to basic, wat dat betreft.

Vanochtend nam ik nog een foto van Vagebond waarop goed te zien is dat ze wat achterover ligt, gezien al die gewichtige apparaten op de spiegel. We hebben nog weinig voorraden aan boord en ik verwacht dat die de balans weer enigszins zullen herstellen. We zullen in ieder geval volgende week de waterlijn een centimeter of 10 verhogen, want anders kunnen we straks op zout water elke week het water in om de 'dierentuin' (ongewenste aangroei) te verwijderen.

Vagebond in Enkhuizen. Ze ligt wat achterover.

Vanavond is Chantal aan boord gekomen. Ze vaart het weekend met ons mee. Het wordt sowieso sociaal gezien een druk weekend, want morgenavond krijgen we misschien bezoek van Ronald en Hilde en zondagavond gaan we in Muiderzand een hapje eten met Rob en Maike, de overbuurtjes uit de haven in Lelystad. En als klap op de vuurpijl komt zondagavond dan ook nog Astrid aan boord. Kan ze maandag mooi helpen klussen als we de kant opgaan.

[René]

mei 2004