(Ben jij ook jarig deze maand en we zijn je vergeten? Dat vinden we niet leuk. Laat het even weten per e-mail en we zullen je niet meer vergeten te feliciteren.)

HIEPERDE PIEP HOERA!

Gefeliciteerd ......

Henk Vermeer, Merel Eversdijk, Julius Robbemond, Oom Arie, Dave Koppelaar, Cora Mizelmoe, Ralph Kouwenhoven, Joris Eversdijk, Erik Kouwenhoven, Tante Ineke In 't Veld, Anita (Kind of Blue), Nico (Oceans 4).

Dinsdag 1 mei 2007 / 18°02'42N 063°05'68W (Simson Bay Lagoon, St. Maarten)

[René>>] Het is baggerweer. Geen bui, maar regen! Pas tegen 11:00 klaart het een beetje op. We gaan naar de kant, brengen een berg was naar Shrimpys en klaren vervolgens in. Daarna gaan we naar Island Waterworld en Budget Marine voor wat bootspulletjes, maar wat wil het geval? Alles dicht! Vanwege 1 mei. Morgen trouwens ook nog om een of andere vage reden. Jammer, maar het is niet anders.

Zodoende pakken we een klusje op waarvoor we alles aan boord hebben. Het aanrechtblad, het brugdek en het blad bij het toilet moeten nodig een nieuwe laag lak hebben. Schuren, afnemen, ontvetten, componenten mengen en lakken maar. Het knapt er behoorlijk van op. Morgen nog een laag.

Aan het eind van de middag gaan we naar de yachtclub voor het happy hour. We ontmoeten er Peter en Monique van de Gekko. We zagen ze al eerder op Sint Eustatius. En eindelijk, na anderhalf jaar, ontmoeten we Charles en Janette van de Diederik. De Diederik hoorden we anderhalf jaar geleden op de SSB al als "netoperator" tijdens de oversteek van de Canaries naar Tobago.

We eten shoarma bij de Libanees. Erg lekker. Rond middernacht wordt ik misselijk wakker en gooi alles eruit. Daarna voel ik me weer prima. Helga heeft nergens last van. Zal dus wel aan mij gelegen hebben.

Woensdag 2 mei 2007 / 18°02'42N 063°05'68W (Simson Bay Lagoon, St. Maarten)

[René>>] Na de koffie en het ontbijt gaan we naar de kant om bij Shrimpys de website bij te werken en te skypen. Kleine meisjes worden groot! Merel viert vandaag haar 4e verjaardag en daarmee willen we haar natuurlijk feliciteren.

 

(vervolg) Woensdag 2 mei 2007 / 18°02'42N 063°05'68W (Simson Bay Lagoon, St. Maarten)

[René>>] Vanwege de carnaval zijn de meeste winkels vandaag nog gesloten. Vandaar dat we niet zo heel veel kunnen doen. Daar komt nog bij dat Helga niet lekker is, dus behalve het aanbrengen van een tweede laklaag op het aanrechtblad en brugdek doen we niet veel.

's-Avonds kijken we een dvd: Planet of the Apes. Vermakelijke onzin.

 

Donderdag 3 mei 2007 / 18°02'42N 063°05'68W (Simson Bay Lagoon, St. Maarten)

[René>>] Vandaag kunnen we dan eindelijk in de actie. Na het ontbijt gaan we om 9:00 ankerop om bij Island Water World diesel en water in te nemen. Een uur later zijn we terug. "Ons" plekje is nog vrij, dus ankeren we op precies dezelfde plek. Als ik naar de boeg loop schiet er iets verkeerd in mijn rug. Niets dramatisch, maar een lekker gevoel is het niet.

Dit keer nemen we de dingy naar Island Water World en Budget Marine om bootspulletjes in te slaan, waaronder brandstoffilters, cleaner/wax, een nieuwe kabel om de dingy op slot te kunnen doen en meer van die zooi. Als we weer buiten staan zijn we $180 armer . Vervolgens brengen we de huik naar een zeilmaker. De rits is verteerd en hij moet overgestikt worden.

We lunchen bij Shrimpys en maken van de gelegenheid gebruik om Max en Manon te skypen en ze te feliciteren met de geboorte van dochter Annaï. Toen we vertrokken waren ze nog niet eens getrouwd en nu hebben ze al twee koters! De wereld draait door...

's-Middags doen we kleine klusjes aan boord. Ik neem het zekere voor het onzekere en probeer mijn rug een beetje te ontzien. De komende dagen staan er nog wat klusjes op het programma waarbij ik liever geen last van mijn rug heb, zoals de motor een beurt geven en Helga de mast in lieren om de verstaging te controleren.

In de loop van de middag krijgen we bezoek van Henk en Joke van de Zeevonk, een catamaran waarmee ze al jaren charteren. Vorig jaar hebben we ze al eens ontmoet. Ze willen wat dvd's kopiëren en zijn geïnteresseerd in Helga's yoghurt. Joke is Reiki therapeut en biedt me een behandeling aan. In ben sceptisch, maar je weet natuurlijk nooit. Gelukkig schaadt het niet, maar jammer genoeg baadt het ook niet.

We happy-hour'en bij de yachtclub en hernieuwen de kennismaking met Edze en Margriet van de Fly Away en hun dochter Vera. Ook maken we kennis met Kees en Hester van de Nenya en Arnold en Coby van de Drifter.

 

Vrijdag 4 mei 2007 / 18°02'42N 063°05'68W (Simson Bay Lagoon, St. Maarten)

[René>>] Midden in de nacht strompel ik als een oude man naar het toilet. Mijn rug wil absoluut niet wat ik wil. Kl*tezooi!!! 's-Ochtends gaat het gelukkig iets beter, al houdt het nog niet over.

Je kunt hier overal prachtige geplastificeerde kaartjes krijgen met daarop de openingstijden voor de brug. Er zijn twee schema's: december t/m april en mei t/m november. Een paar dagen geleden zou het nieuwe schema dus ingegaan moeten zijn. De brug draait echter nog steeds conform het oude schema. Verwarring allom. De reden? De brugwachter heeft vanuit Curaçao nog geen opdracht gekregen om het schema aan te passen. Heerlijk toch!

Na het ontbijt gaat Helga met Peter en Monique van de Gekko naar een grote supermarkt. Niet om direct groot in te slaan, maar om in ieder geval een beeld te krijgen van het assortiment. Ondertussen selecteer ik kaarten en pilots die we niet meer nodig hebben. Een deel doen we over aan Michiel Poelie van de Pas de Deux (oude website van de Pas de Deux). De rest proberen we a.s. zondag te verkopen op de vlooienmarkt bij Shrimpys.

Rond de middag haal ik Helga op bij Shrimpys. Met mijn rug gaat het inmiddels een stuk beter. Ze heeft toch een behoorlijke voorraad ingeslagen. Niet eens zo'n gek idee. Zo provianderen we stukje bij beetje in plaats van in één keer drie winkelwagens vol. Terwijl Helga de voorraden een plekje geeft, ga ik een uurtje plat om mijn rug rust te gunnen. Na afloop gaat het alweer beter.

Aan het eind van de middag gaan we naar Shrimpys voor happy hour. Zo langzamerhand begint zicht een harde kern af te tekenen met de Drifter, Fly Away, Gekko en de Nenya. En Martijn van de Rotop niet te vergeten natuurlijk. De Nenya wacht op goede wind naar de Azoren, de rest gaat naar Bermuda en daarna oost (Azoren) of west (VS). De komende dagen schiet het met de wind niet op. Ons maakt het niet uit, want wij vertrekken pas op z'n vroegst de 13e (Frank arriveert de 11e).

 

Zaterdag 5 mei 2007 / 18°02'42N 063°05'68W (Simson Bay Lagoon, St. Maarten)

[René>>] Afgelopen nacht wederom veel last van m'n rug, maar minder dan de nacht ervoor. Ik vermoed dat het een beknelde zenuw is en geen spier. Als ik namelijk moet niesen doet dat geen extra pijn, iets wat je zou verwachten bij een verrekte spier.

Ivo en Fenneke van de Rebel komen langs. Van de Gekko hebben ze gehoord dat we kaarten en pilots te koop hebben. Ze nemen bijna de helft van ons assortiment over. Zij blij, wij blij.

We geven de motor een beurt (olie verversen, olie- en brandstoffilters vervangen) en soppen de achterkajuit uit. Die "garage" moet omgevormd worden tot slaapplaats voor Frank. Verder doen we nog wat kleinere klusjes.

Het wordt een saai verhaal, maar aan het eind van de middag gaan weer happy-hour'en. Dit keer bij de yachtclub. We treffen er Hazel en Dave en hun 3 weken geleden (in Engeland) geboren dochter Kate.

 

Zondag 6 mei 2007 / 18°02'42N 063°05'68W (Simson Bay Lagoon, St. Maarten)

[René>>] Overdag gaat het prima met m'n rug, maar 's-nachts houdt het nog niet over. Bij iedere beweging van betekenis wordt ik wakker. Toch gaat het langzaam beter.

Iets voor tienen pikken we een halve tafel in bij Shrimpys en stallen onze koopwaar uit. Binnen tien minuten verkopen we vier pilots voor de Middellandse Zee, en een paar andere boeken volgen later. Ondertussen laten we ons haar knippen door een Italiaan. Hij gaat rigoreus te werk en knipt ons beiden veel te kort naar onze zin. Rond het middaguur gaan we terug naar Vagebond.

Wie ons al wat langer volgt weet dat we al sinds vertrek uit Nederland regelmatig een probleem hebben met het starten van de motor. De sleutel moet soms 6-7 keer omgedraaid worden, voordat 'ie start. Het startrelais klikt overigens wél. Verschillende keren dachten we het probleem opgelost te hebben. De laatste keer was in Jacksonville (Florida), afgelopen november. Daar werd de startmotor gereviseerd en de startaccu vervangen. Tot voor een paar weken geleden dachten we dat het probleem definitief verholpen was, maar op de Spanish Virgins keerde het vrij plotseling terug, en erger dan ooit! Sindsdien start de motor vaker niet in één keer, dan wel.

Met assistentie van Martijn stellen we vast dat er niets mis is met het startrelais en de startmotor. Het moet de bedrading tussen de startmotor en het paneel zijn. Eerlijk gezegd sluit ik een slechte verbinding uit, want die heb ik inmiddels -tig keer gecontroleerd. Ik vermoed een (bijna?) kabelbreuk. Morgen ga ik nieuwe bedrading trekken.

Helga gaat de mast in om de verstaging te controleren. Dat doen we altijd voor een lange(re) overtocht. Vorig jaar kwamen we er twee dagen voor vertrek achter dat drie strengen van het babystag gebroken waren. Dit keer is het hekstag aan de beurt. Vlak onder de persing staat een streng op breken. Balen!!! De rest van de verstaging is gelukkig wel goed.

Aan het eind van de middag krijgen we bezoek van Dan & Wendy van Halcyon Days en Tom & Rose van Sojourn. We zagen ze voor het laatst op Puerto Rico. Leuk! We gaan naar de kant en smullen van Chinees.

Maandag 7 mei 2007 / 18°02'42N 063°05'68W (Simson Bay Lagoon, St. Maarten)

[René>>] Mijn rug is nagenoeg hersteld. Ik voel 'm 's-nachts nog wel, maar ik wordt niet meer wakker van iedere beweging.

Nadat ik een vers stokbroodje gehaald heb voor de Gekko en onszelf (dat doen we om en om) ga ik met Tom en zijn snelle dingy gasflessen wegbrengen naar Island Waterworld. Ik koop er direct bedrading voor de startmotor. Bij FKG informeer ik of ze deze week tijd hebben om een nieuwe, geïsoleerde hekstag te maken. Dat kan gelukkig en we spreken af dat ik de hekstag vanmiddag kom brengen.

Terug aan boord beginnen we de bedrading door te trekken. Dat is nog een hele klus, want er moet een loze, ontoegankelijke ruimte overbrugt worden, achter het motorpaneel. We krijgen het alleen voor elkaar door andere bedrading los te maken en terug te trekken. Ondertussen is Martijn een kijkje komen nemen. Samen klaren we de klus in een uurtje. Het grote testmoment is daar! Ik draai de sleutel om en... de motor start direct. Een keer of tien starten we de motor probleemloos. Ik durf te beweren dat we nu eindelijk, na 3 jaar(!), het probleem definitief opgelost hebben.

We demonteren het hekstag. Ook een hele klus. Eerst moet de SSB-antenne losgekoppeld worden, en daarvoor moet ik op de stuurkolom gaan staan, omdat ik er anders niet bij kan. We gebruiken een val als noodstag, voordat we de spanning van het hekstag halen. Daarna gaat Helga de mast in om het stag aan de top los te maken. Met de kraanlijn laten we het stag in de kuip zakken. Daar inspecteren we de bijna-breuk en komen tot de gelukkige ontdekking dat er bij nader inzien niets aan de hand is. Wat Helga als bijna-breuk heeft aangezien blijkt een kras die doorloopt op een andere streng. Nu, in de kuip en met een leesbril op, is dat goed te zien, maar op 15 meter hoogte, wiebelend in een bootsmansstoeltje... Anyway, we weten nu in ieder geval 200% zeker dat het stag goed is. Anderhalf uur later hebben we het stag weer gemonteerd.

Aan het eind van de middag ga ik met Tom de gasflessen ophalen en informeer FKG dat onze hekstag bij nader inzien niet vervangen hoeft te worden.

We happy-hour'en bij Shrimpys met Halcyon Days en Sojourn. Zeker vandaag vinden we dat we wel een borrel verdient hebben. Aansluitend eten we shoarma bij de Libanees.

 

Dinsdag 8 mei 2007 / 18°02'42N 063°05'68W (Simson Bay Lagoon, St. Maarten)

[René>>] 's-Ochtends gaan we naar Shrimpys waar Helga het aandurft om een coupe-soleil te nemen bij de kort-knippende-Italiaan. Ondertussen Skype ik onze opstapper Frank om de laatste details af te stemmen. Hij komt aanstaande vrijdag.

Verder doen we wat kleine klusjes, waaronder het schoonmaken en opbergen van de BBQ en het schoonmaken van het log. Helga gaat met Monique van de Gekko een volgende lading boodschappen halen.

Happy hour bij de yachtclub en we eten pizza met Martijn.

 

Woensdag 9 mei 2007 / 18°02'42N 063°05'68W (Simson Bay Lagoon, St. Maarten)

[René>>] We komen deze ochtend maar langzaam op gang. Eerst komt Monique op de koffie en later Martijn. Pas om 11:00 gaan we echt in de actie. Helga gaat verder met het reorganiseren en opbergen van de voorraden. Ik ga naar de kant voor wat administratieve zaken en om de website te publiceren.

 

(vervolg) Woensdag 9 mei 2007 / 18°02'42N 063°05'68W (Simson Bay Lagoon, St. Maarten)

[René>>] We nemen de bus naar Philipsburg. Helga heeft een nieuwe voorraad lenzen nodig en we willen twee documenten laten scannen: een brief en een kopie van onze inklaring. Die mailen we dan naar Frank. Als hij ze aan de douane laat zien, doen ze als het goed is niet moeilijk over het feit dat hij geen verblijfsadres heeft, iets wat Chantal vorig jaar overkwam. Dat inscannen kan trouwens ook hier, bij de Mailbox, maar daar rekenen ze $5 per scan. We zijn Gekke Henkie niet! Bij een piepklein internetcafé achter Front Street kost een scan slechts $1. Met de scans op een USB stick, een lenzen voorraad voor een half jaar, en een stoere nieuwe zonnebril voor Helga gaan we terug naar de Lagoon.

We gaan op en neer naar Vagebond voor een douche in de kuip en om de laptop op te halen. De wifi verbinding bij Shrimpys doet het niet, dus gaan we naar McDonalds. We bestellen een milkshake, checken het weer en versturen de mail.

Inmiddels is het happy-hour tijd. Onder het genot van een Carib'je bekijken we bij de jachtclub welke bootjes, boten, superjachten en megajachten er door de brug gaan. Altijd weer leuk. We eten fajitas bij de TexMex, en spoelen ze weg met een marguerita.

We leven hier bepaald niet gezond en het wordt hoog tijd dat we 2,5 week op die uitgestrekte plas gaan afkicken...

 

Donderdag 10 mei 2007 / 18°02'42N 063°05'68W (Simson Bay Lagoon, St. Maarten)

[René>>] De eerste tropische storm van dit jaar is een feit. De storm is Andrea genoemd en ligt voor de kust van noord Florida. Zowel het tijdstip als de locatie zijn uitzonderlijk. Andrea vormt voor ons trouwens geen bedreiging.

Terwijl Helga de reorganisatie van de voorraden afrondt, doe ik de laatste niet-verse boodschappen. Op groente en fruit na zijn we nagenoeg klaar. Vagebond is zowel binnen als buiten opgeruimd en op orde. Daardoor kunnen we ons 's-middags veroorloven om lekker lui te zijn.

Aan het eind van de middag borrelen we met Halcyon Days en Sojourn bij de yachtclub. Aansluitend eten we bij de GoGo, een tent waar Martijn ons op gewezen heeft. Dichtbij, goedkoop en goed. Boven is een "adult entertainment club", maar daar gaan we maar niet naar toe. Rose heeft een lime-pie (limoen cake) gebakken en die eten we als toetje aan boord van Vagebond. Daarna nemen we afscheid van Dan & Wendy en Tom & Rose. Morgen varen ze naar Sint Eustatius en daarna gaan ze verder zuidwaarts.

 

Vrijdag 11 mei 2007 / 18°02'42N 063°05'68W (Simson Bay Lagoon, St. Maarten)

[René>>] We krijgen Peter en Monique van de Gekko op de koffie. Ze vertrekken waarschijnlijk morgen naar Bermuda. We zullen ze op de Azoren wel weer zien. Aansluitend komt Martijn langs. Hij vliegt vanmiddag met nog wat mensen naar New York om een sleepboot op te halen. Een leuke en betaalde klus voor hem. En dus nemen we weer van iemand afscheid

We ruimen de laatste spullen op en brengen nog een was naar Shrimpys. Om 12:45 gaan met een busje naar het vliegveld, waar Frank met Air France om 13:30 verwacht wordt. Helaas heeft het toestel ruim 2 uur vertraging, dus gaan we weer terug naar Vagebond.

Om 15:30 zijn we weer op het vliegveld en een kwartier later landt het toestel. Weer een half uur later kunnen we Frank begroeten. Een taxi brengt ons terug naar Shrimpys en even later tuffen Frank en ik met zijn loodzware tas naar Vagebond. Daar verwisselt Frank ik recordtijd zijn lange broek en trui voor een korte broek en T-shirt. Tsja en wat gaan we dan doen? Happy hour natuurlijk!

Het merendeel van de ons bekende Nederlandse boten is op de yachtclub en we stellen Frank aan iedereen voor. Voor ons is er ook nog een onbekende boot: de Blijmetje van Jurgen en Anouschka.

We eten met z'n twaalven pizza bij de buren en het is bijna middernacht (nb. voor Frank voelt het als 6:00!) voor we weer aan boord van Vagebond klimmen.

 

Zaterdag 12 mei 2007 / 18°02'42N 063°05'68W (Simson Bay Lagoon, St. Maarten)

[René>>] Nadat ik deze ochtend voor bakker heb gespeeld is het tijd voor de pakjes die Frank uit Nederland heeft meegebracht. Lekkere luchtjes voor zowel Helga als voor mij (hint of zo?), de Zeilen, de Linda, en diverse fotos en kaarten. Leuk!

We nemen samen met de Gekko de brug van 11:30 en gaan "buiten" in het schone water voor anker. De Gekko vaart door naar Marigot en vertrekt morgen naar Bermuda of de Azoren, afhankelijk van het weer. Bij de Zeevonk lenen we zwemvliezen voor Frank en daarna storten we ons op het schoonmaken van het onderwaterschip. Het is nodig! We zijn er al met al een uur of drie mee bezig.

Helga is versleten en gaat een tukje doen. Frank heeft dat al gedaan en dus heeft hij nog wel energie om bij het wrak van een sleepboot te snorkelen. Het is even zoeken waar het wrak ligt, maar eenmaal gevonden blijkt het een leuke snorkelstek. De boot ligt recht op de bodem in ca. 6 meter water. Afgezien van een grote barracuda zien we geen bijzondere vissen.

Met de brug van 17:30 varen we de Lagoon weer binnen. Ons plekje is nog vrij, dus we gaan op dezelfde plek voor anker. Vervolgens gaan we met de dingy weer naar "buiten" en tuffen naar de Zeevonk waar we uitgenodigd zijn om te eten. Joke heeft een caribische schotel gemaakt met zoete aardappelen, rum en kip. Erg lekker!

Rond 21:30 zijn we terug aan boord van Vagebond. Nog een afzakkertje en we gaan te kooi.

De Gekko met Peter en Monique. Jurgen en Anouschka van de Blijmetje in de dingy.

Zondag 13 mei 2007 / 18°02'42N 063°05'68W (Simson Bay Lagoon, St. Maarten)

[René>>] We krijgen deze ochtend bezoek van twee bakkers. Zowel Edze van de Fly Away als Jurgen van de Blijmetje komen informeren of we brood willen. Uiteindelijk bestellen we bij beiden een baguette, zodat we er ook een hebben voor de lunch.

Nadat we uitgeklaard hebben smullen we van een (voorlopig) laatste milkshake bij McDonalds. Terug aan boord maken we Vagebond zeilklaar. We krijgen nog even bezoek van Jurgen en Anouschka. Ze zijn nog bij ons aan boord als we opm 11:30 door de brug gaan. Buiten stappen ze over in hun dingy en hijsen wij de zeilen.

In ruim anderhalf uur zeilen we naar Baie de Marigot aan de Franse kant. Het is plezierg om te weten dat alles werkt zoals het moet werken. We informeren bij Marina Fort St. Louis naar een ligplaats, maar degene die daarover gaat is lunchen. We gaan voor anker, lunchen en nemen een duik. Later informeren we opnieuw en ze hebben een plekje voor ons.

We liggen nog maar net vast of achter ons meert een visboot aan. Ik zie een staart uit de kuip steken en hou mijn adem in. Kólére, wat een monster! Met 5 man tillen ze een joekel van een zwaardvis de steiger op. Ze schatten 'm op ruim 200 kilo. Op de foto komt het niet over, maar weet dat de wahoo die er naast ligt ca. 120cm meet. Exclusief het zwaard is de zwaardvis 230cm lang!

We eten uitgebreid en luxe in de binnenhaven. Smullen met een hoofdletter S!!!

200 kilo of meer...

Maandag 14 mei 2007 / 18°04'22N 063°05'30W (Marina Fort Louis, St. Martin)

[René>>] Na de koffie en een ontbijtje buiten de deur gaan we inklaren. Het is ontzettend druk en we besluiten vanmiddag opnieuw een poging te wagen. We huren een autootje en tuffen naar Simpson Bay. Bij Shrimpys halen we de laatste was op en daarna doen we nog wat nautische inkopen bij Island Water World en Budget Marine, waaronder wat visspullen en een overzeiler waar je zo leuk kruisjes op kunt zetten.

Het weer voor de komende dagen ziet er goed uit, dus we hebben besloten om in principe morgen te vertrekken. Vandaar dat we groente en fruit inslaan bij een grote supermarkt. Ondanks dat we al veel voorraden ingeslagen hebben staan we uiteindelijk toch nog met twee bijna volle karren bij de kassa.

De rest van de middag zijn we druk met groete en fruit wassen, opruimen, inklaren, bijboot schoonmaken en meer van die dingen.

We gaan voor een laatste keer naar de yachtclub voor happy hour en eten aansluitend met Jurgen & Anouschka Chinees. Rond 22:00 zijn we terug aan boord.

 

 

 

 

Anouschka & Jurgen met hun rode monster

Dinsdag 15 mei 2007 / 18°04'22N 063°05'30W (Marina Fort Louis, St. Martin)

[René>>] We bestuderen uitgebreid het weer. Een rechtstreekse koers naar de Azoren zit er de komende dagen niet in, aangezien de wind oost en soms zelfs iets noord van oost gaat worden. Met andere woorden: de eerste paar dagen wordt het aan de wind bij een windkracht die varieert van 12-17 knopen. Niet erg comfortabel, maar verder prima zeilweer.

Aan het eind van de week wordt verwacht dat de wind naar zuidoost draait. Dat is gunstiger, maar het is nog ver weg en een ideaal window tref je nooit. We gaan!

Nu dat besluit genomen is krijgen we het druk. Helga ruimt de laatste spullen op en maakt Vagebond binnen klaar voor een lange reis. Dat betekent dat spullen verhuizen naar de punt en dat we gaan slapen op de banken. Ondertussen gaan Frank en ik vers brood, gehakt en een paar sigaren kopen. Aansluitend leveren we het autootje in.

Het is nu 11:00 en ik verwacht dat we rond 13:00 kunnen losgooien. In Nederland is het dan 19:00.

Net als bij voorgaande oversteken zullen we het Oceaanlogboek in principe dagelijk bijhouden. Met andere woorden GEEN NOOD als het niet lukt. Apparatuur kan stuk gaan, servers kunnen down gaan, en nog veel meer.

De afstand naar Flores is 2100 mijl (Horta is 75 mijl verder), zodat we er een dag of 17 over zullen doen. Uiteraard zijn SMS'jes op de Iridium weer welkom. Zie daarvoor de contact pagina. Je kunt die SMS'jes trouwens ook mailen naar (maximaal 160 karakters, inclusief jouw e-mail adres! onderwerp/subject wordt niet meegestuurd).

Leuk kleurtje.

 

Onderstaande tekst werd eerder in het Oceaanlogboek gepubliceerd, maar nu met foto´s

Woensdag 16 mei 2007, 17:23 UTC

[René>>] Het viel gisteren niet mee om de website bij te werken. Voor de techneuten: ik kon geen ftp-verbinding opzetten. Gelukkig kon ik de bestanden mailen naar Roland en hij heeft de update verzorgd. Ro, bedankt!!!

De Fly Away, de Moja en de Blijmetje kwamen nog even langs om gedag te zeggen. Later dan gepland gooiden we om 14:30 los. We toeterden bij het verlaten van de marina en via de marifoon wensten diverse boten ons een goede reis.

Gisteren vertrokken trouwens ook de Diederik (Bermuda), de Wateraap (Bermuda) en als het goed is ook de Lahaina (Azoren).

Sinds vertrek hebben we OZO wind 12-16 knopen. Perfect zeilweer en boven verwachting kunnen we goed oost van noord koersen, gemiddeld zo'n 25 graden. We zeilen 50 graden aan de schijnbare wind. Helaas hebben we ruim een halve knoop stroom tegen waardoor de snelheid wat tegen valt.

De nacht was rustig en we hebben alledrie redelijk geslapen. Net als tijdens de oversteek naar de Carib hanteren we het volgende wachtsysteem: René 20:00 - 24:00, Helga 0:00 - 4:00 en Frank 4:00 - 8:00. Helga is de enige met een gebroken nacht en als compensatie mag ze uitslapen. Momenteel schijnt de zon uitbundig en we voelen ons goed.

Het middagbestek (16:00 UTC) laat een afgelegde afstand zien van 111 mijl. Horta is nog 2086 mijl. Zie "Huidige positie" op de homepage voor onze laatste positie.

Tot morgen!

Het bed van Helga & René is volgeladen met voorraad eten en drinken.

Al het groente is gewassen en netjes ingepakt.

Donderdag 17 mei 2007, 17:23 UTC

[René>>] Als mensen ons vragen hoe zo'n oceaanoversteek is antwoorden we meestal: "Saai! Maar saai is goed tijdens een oceaanoversteek". Wel, gisteren was het absoluut niet saai!

Ik had het verslagje nog niet verstuurd of we naderden een donkere lucht. Zo'n lucht waarvoor je bij voorbaat een rif steekt. Dat deden we dus. De wind trok behoorlijk aan, dus nog een rif. Nog meer wind. We draaiden de fok een stuk in. En nog meer wind, inmiddels 30+ knopen, dus draaiden we nog meer fok weg. Inmiddels was het ook gaan gieten en waren we alledrie doorweekt. De wind zat rond de 35 knopen, en tegen de 40 in vlagen. De regen deed pijn in je gezicht. Ik heb zelfs enige tijd een duikbril op gehad! We zijn een half uur gaan bijliggen tot het ergste voorbij was. Zoiets hebben we de afgelopen drie jaar nog niet eerder gedaan.

Nadien stabiliseerde de wind zich rond de 22 knopen, 28 in vlagen. De zee bouwde zich op en werd rond middernacht behoorlijk oncomfortabel. Vagebond kreeg er fors van langs.

Ondanks dat hebben Helga en Frank goed geslapen. Ik zeker niet. Bij iedere schuiver werd ik wakker, ondanks dat ik hondsmoe was. Gelukkig zijn de omstandigheden inmiddels iets beter, al is het nog steeds grauw en grijs en varen we nog dubbel gereefd en met de fok een stuk ingedraaid.

Het 12-uur bestek (16:00 UTC) laat een dagafstand van 123 mijl zien. Horta nog 1992 mijl. De voorspellingen voor de komende week zijn gunstig, gemiddeld ZO 10-15 knopen.

Adieu!

Een duikbril is geen overbodige luxe met deze harde wind en regen.

Vrijdag 18 mei 2007, 17:23 UTC

[René>>] Alledrie geweldig geslapen afgelopen nacht. Vooral ondergetekende had het hard nodig. De zon schijnt uitbundig. De wind is OZO 15 knopen. We zeilen nog steeds aan de wind, maar langzaam maar zeker wordt ons doel bezeild.

De komende dagen neemt de wind verder af, maar het lijkt erop dat het prima zeilweer blijft. Een paar rustige(re) dagen zijn trouwens welkom, want de afgelopen dagen was het bepaald geen weer voor culinaire avonturen.

Het middagbestek laat zien dat we 128 mijl hebben afgelegd en 118 mijl dichterbij de Azoren zijn gekomen. Horta is nog 1874 mijl.

Doei!

Vagebond zit helemaal vol met zoutkorrels omdat we zoveel  water over dek krijgen.

Zaterdag 19 mei 2007, 16:38 UTC

[René>>] Kennen jullie de film "48 hours" met Eddy Murphy en Nick Nolte? Eddy Murphy zit in de cel met een walkman luidkeels en vals Roxanne van de Police mee te blèren. Soortgelijke scene aan boord met Evers en zijn I-podje en Zij Gelooft In Mij van Hazes. Het moet niet gekker worden!

Sinds gisterenmiddag is de wind geleidelijk afgenomen. Vanochtend hebben we een paar uur met ca. 3 knopen gevaren, maar inmiddels hebben we de fok door de genua vervangen en doen we weer 5 knopen bij een OZO wind van 10-12 knopen. De zon schijnt nog steeds en als de wind niet verder inzakt zijn het perfecte omstandigheden.

Het gehakt is op, dus vanochtend hebben we de vislijnen uitgebracht.

Inmiddels zijn we alledrie ingeslingerd en krijgt het leven aan boord een vast ritme. Ik vergezel Frank meestal tijdens het laatste uur van zijn wacht (tot 8:00) en verzorg de koffie. Helga mag een uurtje langer blijven liggen omdat zij de enige is met een gebroken nacht. Rond 9:30 ontbijten we. Daarna gaat ieder z'n gang. Ik begin meestal met schrijven aan het dagverslagje. Om 12:00 klokken we onze dagafstand en zetten een kruisje in de kaart. Warm eten doen we rond 14:30 en daarna de afwas. Rond 16:40 luisteren we naar Herb op de SSB. Daarna volgt het hoogtepunt van de dag: happy hour (één biertje en wat te knabbelen). Om 19:00 babbelen we op de SSB met andere Nederlandse boten waaronder de Diederik, Wateraap en Lahaina. En voor we het weten is het alweer 20:00 en gaan Helga en Frank te kooi.

Om 12:00 klokken we een dagafstand van 110 mijl. Horta is nog 1766 mijl.

De zee is adembenemend mooi. Het is onmogelijk om in woorden uit te drukken.

Zondag 20 mei 2007, 16:19 UTC

[René>>] Gisterenmiddag werden we op 1,5 mijl afstand ingehaald door een catamaran genaamd "Destiny". We maakten een praatje met de Duitse (delivery)schipper. Ze brengen de cat naar de Azoren en daar neemt de eigenaar het weer over.

We prijzen onszelf gelukkig met het weer tot nu toe, en de voorspellingen voor de komende week. Andere boten staan er minder rooskleurig voor. We horen bijvoorbeeld over de SSB van de "Tarpan". Ze zitten 650 mijl NNO van ons (deze ochtend 36,52N 54,18W). Sinds ze vertrokken uit Bermuda hebben ze nog geen fatsoenlijk zeilweer gehad. Ze bevinden zich precies in de baan van de depressies die NO trekken. Ook voor de komende dagen kunnen ze nog veel wind verwachten.

Het is vandaag bewolkt, maar verder zijn de omstandigheden perfect. De wind is ZO 14-17 knopen. We hebben één rif in het grootzeil en de genua een heel klein stukje ingedraaid. Gemiddeld doen we bijna 6 knopen over de grond en daar zijn we meer dan tevreden mee.

Nog geen vis gevangen ;-(

Om 12:00 klokken we een dagafstand van 127 mijl. Horta nog 1642 mijl. De zeewatertemperatuur: 25,5 graden (was 30 in St. Maarten). Het wordt langzaam maar zeker iets koeler.

Ciao!

Iedere dag wordt er weer een heerlijke maaltijd geserveerd.

Na arbeid even uitrusten.....

Maandag 21 mei 2007, 16:19 UTC

[René>>] Gisterenmiddag ruimde de wind eindelijk naar ZZO en konden we iets afvallen. In plaats van 50 graden aan de (schijnbare) wind konden we 60-70 graden varen. Een wereld van verschil, zowel in comfort als in snelheid. Jammer genoeg hadden we afgelopen nacht ruim een halve knoop stroom tegen.

Gisteren trouwens ook de boordklok een uur vooruit gezet.

Vanmorgen vroeg hebben we een praatje gemaakt met Engelsman Robbie van de "Splendid", een Standfast 56 met een Nederlands/Belgische bemanning. Ze zaten toen 20 mijl achter ons. Ze doen 8-9 knopen, dus in de loop van de dag zullen ze ons wel inhalen.

Later kregen we een paar squalls over ons heen. Niet zo erg als op de tweede dag, maar toch met ruim 30 knopen wind en uiteraard een berg nattigheid. Inmiddels is het iets opgeklaard.

Om 16:00 UTC meten we 141 mijl door het water, maar "slechts" 133 over de grond. Horta is nog 1512 mijl.

De gribfile ziet er nog steeds goed uit. Rond woensdag trekt een depressie noord van ons voorbij, maar erg veel last gaan we daar niet van hebben. In het weekend verschuift het Azoren Hoog naar een positie zuidwest van de Azoren. Dat betekent dat we na de passage van de depressie op woensdag waarschijnlijk wat noordelijker gaan koersen om verzekerd te blijven van wind.

Toedeledokie!

P.s. iedereen bedankt voor de SMS berichtjes op de Iridium (zie Contact pagina). Blijven sturen hoor!

Dit is zeker een lekker plekje......

Dinsdag 22 mei 2007, 16:19 UTC

[René>>] Vandaag zijn we een week onderweg. Afgezien van de tweede dag mogen we niet klagen. Hoewel, ik vind dat ik over mijn wacht van gisterenavond best mag klagen. We gingen door een buiensysteem waardoor ik gedurende twee uur tot drie keer toe de motor moest starten wegens gebrek aan wind, afgewisseld met in en uitrollen van de genua vanwege 20+ knopen. En ondertussen miezerde het ook nog. Bah! Zeilpak aan gehad, ook zoiets :-(

Gisterenmiddag brak voor de derde keer sinds vertrek uit Nederland het blok van de neerhouder. Net als voorgaande keren hebben we het provisorisch op kunnen lossen. Dit formaat blok is gewoon te licht voor de krachten die erop uitgeoefend worden.

Schreef ik gisteren dat we door iets af te vallen meer snelheid en comfort hadden. Wel, voor de snelheid geldt dat nog steeds, maar met wind van 22-24 knopen en een zich opbouwende zee valt het met het comfort toch tegen. De leefruimte in de kuip is beperkt, omdat we alleen achter de sprayhood droog blijven. Verder achterin de kuip is de kans op een onverwacht nat pak nagenoeg 100%. Frank spreekt inmiddels uit ervaring.

De gribfile laat twee lagedruk systemen zien die zich eind deze week ten noordwesten van ons samenvoegen. Vervolgens lijkt zich een zware storm te ontwikkelen die richting Nova Scotia trekt. Wij gaan daar gelukkig geen last van krijgen, maar het dichtstbijzijnde lage drukgebied gaat er donderdag en vrijdag wel voor zorgen dat we wat meer wind gaan krijgen (25 knopen). Uit voorzorg koersen we iets zuid van de rechtstreekse route naar de Azoren, omdat de meeste wind zich noord van ons gaat ontwikkelen.

Om 13:00 lokale tijd klokken we een prima dagafstand van 142 mijl. Horta is nog 1370 mijl.

De mazzel!

Ps. Is deze oceaan dan echt leeggevist?
Ps2. Iemand vroeg per sms naar onze positie: klik "Huidige positie" op de homepage en je weet het.

Woensdag 23 mei 2007, 16:22 UTC

[René>>] We zijn het er alledrie over eens dat deze oversteek zwaarder is dan de vorige (Gran Canaria -> Tobago). We liggen nu al 8 dagen over bakboord en dat begint langzaam maar zeker rete-vermoeiend te worden. Zoals ik gisteren al schreef is de leefruimte in de kuip beperkt, laat staan de rest van het dek. Op de heenreis hielden we nog wel eens happy hour op het voordek, maar dat is nu onmogelijk. Nog een dag of twee en dan krijgen we als het goed is een bakstagwindje.

Vanochtend een "close encounter"! Frank en ik zaten in de kuip tijdens een regenbui. Ik neem een slok water en zie achter ons, op nog geen 5 meter afstand een walvis boven komen. Ik verslik me bijna en stamel: "Kijk nou, kijk nou!". Frank ziet hem ook goed, maar Helga is net te laat. Kennelijk moest hij ook nodig zijn behoefte doen, want hij laat een enorme wolk smurrie achter. Geweldig!

Een uurtje later vangen we eindelijk vis. Het is een kleine mahi-mahi van ca. 50cm. Net genoeg voor met ons drieën.

Afgelopen etmaal hebben we 70 graden gestuurd (Horta ligt op 58), om te voorkomen dat we te noordelijk komen ivm het lagedrukgebied dat de komende 24 uur noord van ons voorbij trekt. De laatste gribfile laat zien dat die strategie goed uitgepakt heeft, want meer dan 20-25 knopen zouden we niet moeten krijgen. Morgen kunnen we waarschijnlijk wat afvallen en in de slipstream van de depressie wat ruimer en noordelijker koersen.

Ondanks tegenstroom van een halve knoop klokken we om 13:00 toch nog een etmaalafstand van 130 mijl. Horta is nog 1242 mijl.

Adieu!

Iedere dag wordt de afgelegde afstand op de kaart ingetekend.

Donderdag 24 mei 2007, 16:31 UTC

[René>>] Gisteren bereikte ons het schokkende bericht dat voormalig collega Walter Boks afgelopen dinsdag plotseling is overleden. Woorden schieten tekort. Onze gedachten gaan uit naar zijn gezin, familie en vrienden.

En dan? Over tot de orde van de dag? Ja en nee. Het is fantastisch zeilweer. Kan niet beter eigenlijk. Maar toch hangt er vandaag een donkere schaduw over Vagebond.

Dagafstand 135 mijl. Horta is nog 1109 mijl. We zijn op de helft.

Vrijdag 25 mei 2007, 16:41 UTC

[Frank>>] Vandaag willen wij wat schrijven over het eten en drinken aan boord. Het begint natuurlijk met wat je mee neemt: qua verse groente sla, paprika, prei, worteltjes, witte kool, uien, aardappelen, tomaten, knoflook, qua fruit appels en grapefruits en qua vleeswaren een klein beetje gehakt en boterhammenbeleg zoals ham, kipfilet, katenspek, rauwe ham etc. Natuurlijk hebben wij ook behoorlijk wat eieren bij ons. De koeling is niet groot en dus moeten we selectief zijn in wat wij meenemen. Daarnaast gebruiken wij blikvoer, rijst, pasta etc. Natuurlijk staan er altijd twee blikken bier koud voor happy hour. We drinken overwegend water, koffie en thee. Daarnaast hebben wij grote blikken sap.
We ontbijten rond de klok van 10 uur (boordtijd, 5 uur vroeger dan in Nederland). Wat hebben wij al gegeten: scrambled eggs met spek, tosti, broodes met vleeswaren, pannekoeken, gebakken eieren met spek en gesmolten kaas etc. De warme maaltijd wordt rond 3 uur geserveerd: zuurkoolschotel, gegratineerde macaroni, bami, verse vis (moeten we wel vangen)in rauwe ham gerold met pasta, aardappelpuree met hamburgers en rode bietjes. Wij komen niets te kort!
Wij beschikken over een 2 pits gastel en een oventje. Met voldoende energie en creativiteit kunnen wij toch hele lekkere gerechten klaarmaken.
Tijdens happy hour, zo rond de klok van 6 uur, snacken wij wat: chips, worstjes, kaasjes, pinda´s.
Gedurende de wacht ligt er ook altijd wat lekkers om de lange en stille uren door te komen.
Mochten jullie denken dat wij afvallen tijdens een dergelijke oversteek, dan is dat niet zo en jullie begrijpen inmiddels ook waarom niet.

[René>>] Afgelopen 36 uur trok het lagedruk gebied waar ik eerder over schreef noord van ons voorbij. Vannacht kregen we de meeste wind, zo'n 26 knopen (windkracht 6) uit het ZZO. De wind was erg vlagerig en de Windpilot had het er maar moeilijk mee. Wat blijft dat trouwens een fantastisch apparaat!

Gisteren waren we halverwege en vanochtend passeerden we de 1000 mijl grens. Vanmiddag dus een feestje met niet alleen een biertje, maar ook een whisky (Glenmorangie van Moeders!).

Het waait momenteel nog steeds stevig, 24 knopen uit het zuiden. Met een dubbel gereefd grootzeil en de genua een stuk ingedraaid gaan we als de brandweer. Mede daardoor klokken we een dagafstand van 150 mijl. Horta nog 960 mijl.

Inmiddels zijn we druk aan het rekenen. Voorlopig houden we het op zaterdag 2 juni.

Tot morgen!

Frank schrijft mail aan thuisfront.

Feestsigaar

Feestsigaar

Zaterdag 26 mei 2007, 16:19 UTC

[Frank>>] Sommige mensen zullen wel denken, zeilen is lekker met een badlaken voor op het dek liggen en een boekje lezen. Misschien zou het vandaag kunnen. Nee, zeilen op de oceaan is als het rijden op een rodeostier: er zit altijd beweging in. Soms is het niet veel, zoals nu bij een flauw windje, soms is het topsport om op de been te blijven of op je billen te blijven zitten. Zeg maar standje 1 van de stier tot standje 10. Of je nu aan het koken bent, aan het afwassen, op de WC zit of in de kuip, het maakt niet uit. De bewegingen gaan maar door. Je lichaam is voortdurend bezig om te corrigeren, schrap te zetten, compenseren. Bij het slapen moet je er voor zorgen dat je behoorlijk klem ligt. Wanneer je gaat rollen valt slapen niet mee. Dit alles slurpt energie op waardoor je goed moet eten en voldoende moet slapen.
Naast het bewegen is het dek de eerste week ook niet droog geweest, voortdurend slaan de golven over de Vagebond. Ook in de kuip. Dat gaat een keer of wat mis maar daarna weet je wanneer je moet bukken! Het kan ook anders.
Gisteravond zat ik heerlijk in een hoekje van de kuip te genieten van de avondzon. De zee was kalm. Uit de headset van mijn Ipod schalde Bad out of hel van Meatlof. Zo kan het ook midden op de oceaan. De verwachting is dat dit de komende dagen zo zal blijven, meer mooie momenten.

[René>>] Het wordt iedere dag merkbaar frisser. Inmiddels zitten we 's-nachts in lange (zeil)broek en trui en slapen we onder een slaapzak. De zeewatertemperatuur is gedaald tot 22 graden Celsius.

Afgelopen etmaal was bijzonder comfortabel. Een heldere hemel, nauwelijks zeegang en een windje van 13-15 knopen uit het zuiden, dus halve wind. Beter kunnen we ons niet wensen.

Bizar verhaal: de Open 40 "Dangerous When Wet" waarmee we met schipper/eigenaar John gevaren hebben op Antigua is vergaan, zo lazen we in een e-mail van Long White Cloud. John is onderweg naar Bermuda in slecht weer terecht gekomen, werd zeeziek en kreeg serieuze problemen met de boot. Hij heeft een Mayday doen uitgaan en is gered door een cruiseschip. John is inmiddels in Newport en maakt het goed, maar Dangerous is verloren.

De gribfile voor komende week vertelt ons dat het niet de vraag is of, maar wanneer we de motor moeten gaan starten. Wellicht is dat morgen in de loop van de dag. Het Azoren Hoog breidt zich de komende dagen sterk uit en zakt naar het zuiden. In de loop van de volgende week krijgen we waarschijnlijk weer te maken met een lagedruk gebied dat noord van ons voorbij trekt en waardoor we de laatste 2-3 dagen weer kunnen zeilen.

Afgelopen etmaal: 132 mijl (weer veel stroom tegen), nog te gaan naar Horta: 830 mijl.

Dag!

Eindelijk zien we dolfijnen.

Wachtlopen .....

Staat wel stoer een zeilbroek aan.

Zondag 27 mei 2007, 16:44 UTC

[Frank>>] Bij zeilen hoort geduld, de rust bewaren. De rechte lijn Sint Maarten naar de Azoren is 2.175 zeemijl. Een zeemijl is 1,85 kilometer dus omgerekend moeten wij 4.000 kilometer zeilen, in een rechte lijn ..... Aangezien het bijna niet haalbaar is om in een rechte lijn te zeilen zullen wij dus ruim 4.000 kilometer afleggen, waarschijnlijk 200 kilometer extra. Dit kan komen door: de wind niet uit de goede hoek, uitwijken voor minder goed weer etc. Plak tegen deze afstand een gemiddelde snelheid van ruim 5 knopen per uur (1 knoop is 1 zeemijl is 1,85 kilometer dus 10 kilometer per uur) dan zijn wij 400 uur onderweg of te wel een dag of 17. In diezelfde tijd ga je met een sleurhut achter de auto aan 80 kilometer per uur bijna de wereld rond. En dan ben ik nog een ding vergeten, de stroming. Al heeft de boot van zichzelf geen snelheid, kan Vagebond door stroming verplaatst worden: of vooruit of achteruit. We praten dan ook over snelheid door het water en snelheid over de grond, dit laatste is het meest relevant omdat dat je dichter bij je doel brengt. Deze laatste snelheid wordt bepaald met behulp van GPS (plaatsbepaling via sateliet). Op deze oversteek hebben wij de stroming licht tegen .... Mee of tegen kan soms zo maar 50 kilometer per dag schelen en op een oversteek een paar dagen minder of meer zeilen betekenen.
Onze snelheid varieert tussen de 4 en 7 knopen. Onder de 4 gaat de motor aan en eigenlijk willen wij niet harder dan 7 knopen omdat dan geen sprake meer is van enig comfort. Met 7 knopen hebben wij een goede wind en surfen wij van een golf af .... Met een auto maakt een paar kilometer meer of minder niet uit maar met een zeilboot kan dat een wereld van verschil zijn.

[René>>] Gisterenmiddag begon de wind af te nemen. Gedurende de avond deden we met moeite nog 4,5 knoop door het water en nog slechts 4 over de grond. Tijdens Helga haar wacht hield de wind er helemaal mee op, dus startte ze de motor. Om 10:00 vanmorgen kon de motor weer uit, maar het moment dat we 'm weer gaan starten nadert. Dat kan ook niet anders, want we varen het Azoren Hoog binnen. De barometer staat op 1029Mb.

Het venijn van deze reis zou 'm wel eens in de staart kunnen gaan zitten. Het lagedruk gebied waar ik gisteren al een paar woorden aan wijdde lijkt zich te gaan ontwikkelen tot een serieuze storm. Mogelijk(!!!) gaan we daar aankomende donderdag mee te maken krijgen. Voor alle duidelijkheid: we gaan NIET in een storm terecht komen! Hooguit krijgen we te maken met harde wind (van achteren) als gevolg van de storm die honderden mijlen noord van ons voorbij trekt. We zijn erg benieuwd wat Herb gaat adviseren aan twee boten die een mijl of 60 voor ons zitten. Afhankelijk van dat advies en/of de gribfile van morgenochtend besluiten we misschien een zuidelijker koers te varen om te voorkomen dat we in 30+ knopen terecht gaan komen.

Ondanks de afnemende wind en tegenstroom, en dankzij de motor deden we toch nog 116 mijl. Horta nog 714 mijl.

Ciao!

Huh?? Wat zeg je? M´n Ipod staat aan....

De wind is behoorlijk fris.

Maandag 28 mei 2007, 16:40 UTC

[Frank>>] Zeilen en het weer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wij, Rene en Helga besteden dan ook veel tijd aan het weer. Via de korte golf wordt dagelijks in een e-mail een Grib-file binnengehaald. Deze file laat de windrichtingen en -sterktes zien in een vooraf aangegeven gebied. Dit gebeurt door middel van gekleurde pijltjes. Deze file laat voor de eerste drie dagen tweemaal per dag een kaartje zien en voor de drie dagen daar opvolgend eenmaal per dag. We beschikken dus over een voorspelling voor de komende week. Deze kaartjes worden geprojecteerd op het scherm waarop tevens de positie van de Vagebond wordt afgebeeld aan de hand van de GPS positie. Door een denkbeeldige koers uit te stippelen, kun je voor de komende dagen bekijken in welk weer je terecht komt. Uiteindelijk is de kunst om aantrekkelijk zeilweer te hebben zonder al te ver om te zeilen. Met andere woorden veilig zo snel mogelijk op je bestemming aankomen. Al filosoferend, discusierend wordt een koers gekozen die ons voortdurend zo goed mogelijk positioneert: windstilte gebieden en serieuze lage drukgebieden (met veel wind) vermijden. Door deze files kunnen wij tijdig inspelen op ontwikkelingen in het weer. Daarnaast hebben wij contact met andere Nederlandse boten en luisteren wij naar Herb (een Canadese weergoeroe die elke dag boten adviseert). Kortom, voldoende info voor een veilige oversteek hetgeen niet wil zeggen dat het een keer flink kan waaien!


[René>>] Gisterenmiddag om 14:00 was het op met de wind en hebben we de motor weer gestart. Helga heeft tijdens haar wacht nog twee uur kunnen zeilen, maar verder hebben we de afgelopen 24 uur op de motor gevaren. De nacht was prachtig met een vlakke zee, een heldere hemel en een 3/4 maan. Vanmorgen werden we opgelopen door de "Tafia", een Franse knikspant. We maakten een praatje met de schipper via de marifoon.

Gisteren hadden we even een grote groep dolfijnen rond de boot. Verder hebben we verschillende keren walvissen gezien, maar bij lange na niet zo dichtbij als een week geleden.

Herb adviseerde gisteren de twee boten die 70-80 mijl voor ons zitten om te vertragen en voor donderdagavond niet oost van 35 graden west te komen. Dit in verband met die naderende depressie waar ik het gisteren over had. Wij konden ons (nog) niet vinden in dat advies en besloten gewoon door te varen. Donderdagavond EN 35 graden west zijn nog ver weg. Tevens gaf doorvaren ons de gelegenheid dichter bij die twee boten te komen, waardoor volgende adviezen van Herb ook meer betrekking op ons hebben.

De gribfile van vanochtend toont een substantieel ander plaatje dan gisteren. Op de rechtstreekse route naar de Azoren krijg je donderdag 30-35 knopen wind, of je nu vertraagt of niet. Wij hebben vanochtend onze koers verlegt naar 85 graden (Horta ligt op 65). Daardoor ontlopen we die 30-35 knopen (ZW) en krijgen we er hooguit 20-25. Mocht morgen of overmorgen de situatie verslechterd of juist verbeterd zijn, dan houden we alle opties open. Zeker is dat de meeste wind noord van ons zal zijn, dus zuid is veilig. De vraag is hoe ver zuid we gaan. Zoals het er nu naar uitziet varen we maximaal 60 mijl om.

Ik denk dat Herb vanmiddag die twee boten hetzelfde gaat adviseren en dat ze dus voor Jan Doedel vertraagt hebben...

En zo blijven we lekker bezig de laatste paar dagen. Afgelopen etmaal: 127 mijl. Horta nog 588 mijl (in een rechte lijn).

Gegroet!

Frank vangt Mahi Mahi met zijn lure!

René fileert prachtige stukken met nieuwe fileermes.

Dinsdag 29 mei 2007, 16:11 UTC

[Frank>>] Ik wil graag een paar woorden schrijven over onze happy hour van twee dagen geleden, een sfeerbeeld. Het was eigenlijk de eerste keer dat we een vrij onbewolkte hemel hadden met een fantastisch ondergaande zon. Rene en ik begonnen met een biertje en een dikke sigaar, Helga ging aan de baco (zonder sigaar). Daarnaast stonden er allerlei lekkere knabbels. We kregen het idee om gezellige muziek uit onze jeugdige jaren te draaien. Rene heeft op de PC in I-tunes zo´n 6.000 nummers staan dus we kunnen even vooruit. Na het biertje kwam er ook nog een heerlijke whiskey tevoorschijn (met dank aan Jopie) en Helga nam nog een tweede baco ... (het liep nog net niet uit de hand). De zee was kalm, we werden verwarmd door het avondrood en onze herinneringen aan de muziek die gedraaid werd. Ik koos voor muziek van Mud (mijn broer had hier vroeger een LP van ...), Status Quo, Nazareth (Love Hurts), Helga dacht aan een knappe jongen op een bepaald liedje (de Gouden Leeuw tijd) waarbij mooie verhalen naar boven kwamen die beter niet gepubliceerd kunnen worden en Rene draaide nummers van de Police, Earth, Wind & Fire en nog veel meer. Maar ook aan dit happy hour kwam een einde, het Nederlandse netje meldde zich of beter gezegd de voorzitter van het netje, Rene, zwengelde het netje in de ether aan om klokslag 20.00 uur boordtijd. Een bijzonder moment!

[René>>] Gisterenavond hebben we een paar uur kunnen zeilen en ook nu hebben we de motor niet nodig. We zeilen plat voor het lappie met de genua uitgeboomd aan loef. Hard gaan we niet, maar met 4,5 knoop over de grond zijn we tevreden.

Oh ja, gisteren hebben we ook nog een mooie mahi-mahi gevangen. Hij was zo'n 80 centimeter en daar kunnen we een dag of drie van eten. We vingen 'm met een door Frank uitgekozen lure.

Volgens de gribfile van vanochtend gaan we vanaf donderdagavond tot vrijdagnacht zo'n 25-30 knopen wind krijgen. Dat is een dikke windkracht 6. We zitten daar op het einde van deze oversteek natuurlijk niet op te wachten, maar het is niet anders. We krijgen de wind in de rug en dat is 100% plezieriger dan op de neus. Mocht morgen of overmorgen blijken dat we nog meer wind gaan krijgen, dan hebben we nog steeds de optie om zuidoost te gaan. Dat wordt dan wel een eind omvaren, maar liever dat, dan dat we in zwaarder weer terecht komen.

Herb adviseerde die twee boten gisteren om nog meer te vertragen en niet voorbij 36 west te gaan. Dat betreft dan de rechtstreekse route naar de Azoren (wij zijn daarvan afgeweken door meer oost te sturen). Volgens onze gribfile gaan die boten donderdagavond minstens 30 knopen over zich heen krijgen. Niet alleen zijn wij tegen die tijd 200 mijl dichter bij de Azoren, maar wij krijgen minder wind EN hebben nog de mogelijkheid zuidoost te gaan. Die twee boten kunnen nergens meer heen. We snappen Herb zijn motivatie in het geheel niet.

Om 14:00 lokale tijd (we hebben de klok weer een uur vooruit gezet) klokken we een etmaal van 117 mijl. Horta nog 480 mijl.

A demain!

Met voor de winds koersje schommelen weer als vanouds.

Woensdag 30 mei 2007, 16:16 UTC

[Frank>>] Het doel van deze oversteek is de Azoren, een Portugese eilandengroep. De Azoren bestaan uit 9 eilanden en liggen ongeveer 1.400 kilometer voor de kust van Portugal. De eilanden zijn verdeeld in 3 groepjes die onderling weer 150 a 200 kilometer uit elkaar liggen. Ons doel is het middelste groepje eilanden. Enkele namen van de eilanden: San Miguel, Santa Maria, Faial, Flores. Wij zeilen naar Faial naar de havenplaats Horta. Dit is voor overstekers de meest populaire bestemming en heeft ook de beste faciliteiten voor cruisers (onder andere een marina). Per jaar doen ruim duizend boten de Azoren aan, geconcentreerd in de maanden mei en juni. Dit is namelijk de tijd om de oversteek te maken vanuit het caribisch gebied, Bermuda of de Amerikaanse kust. Daarnaast zullen ook nog wel wat toeristen ingevlogen worden om de schoonheid van de eilanden te komen bekijken. Er zijn maar relatief weinig cruisers die langer blijven hangen. De meesten zijn op doorreis naar Europa: een vervolg naar Engeland, Portugal,Gibraltar etc. Ik kan me af en toe van de weersvoorspelling van het journaal herinneren "het hoge drukgebied bij de Azoren zorgt .......". Helaas is dat hoge drukgebied even wat naar het zuiden gezakt en hebben wij tijdelijk te maken met een lage drukgebied. Ik ben benieuwd hoe het weer in Nederland zal zijn het komende weekend......

[René>>] Het is jammer dat we momenteel geen plaatjes kunnen publiceren, want ik zou jullie graag de windverwachting voor vrijdagochtend laten zien. Op de rechtstreekse route naar Horta (van waar we nu zijn) waait het dan 30-35 knopen. Dat is windkracht 7-8. Vandaar dat we al eerder besloten om oost aan te houden.

Gisteren luisterden we uiteraard weer naar Herb. De twee boten waar ik het al eerder over had (een paar dagen geleden lagen ze 80 mijl voor ons, inmiddels liggen wij 100 mijl voor op hen) kregen het advies pal zuid te gaan, naar 34 graden noord. Dat was tenminste een advies wat we konden begrijpen.

Inmiddels is wel duidelijk dat we vrijdag de meeste wind gaan krijgen. Afhankelijk van waar we ons dan bevinden zal dat 25-30 knopen zijn of 20-25. Op de korte(re) route krijgen we meer wind, nog meer uitwijken betekent minder wind, maar meer comfort. Vanochtend hebben we gekozen voor het laatste en daarom hebben we de koers verlegd naar OZO. Met andere woorden: we varen nog meer om, dan dat we al van plan waren. Horta is nog 390 mijl in een rechte lijn, maar we verwachten nog zeker 500 mijl te moeten varen. Een aankomst op zaterdag zit er dan ook niet meer in. Het zal wel zondagmiddag worden.

Gisteren hebben we de genua vervangen door de fok. Inmiddels zeilen we trouwens weer. We hebben de afgelopen dagen 60 uur op de motor gevaren. Dagafstand 119 mijl.

Bye!

De windverwachting voor 1 juni. Blaauw waar we eerst wilden zijn. Groen waar we nu op aankoersen.

Donderdag 31 mei 2007, 16:16 UTC

[Frank>>] De zee. De zee is een boeiende vloeibare massa die raar maar waar snel kan veranderen. Vannacht zag ik golven uit tegengestelde richting komen: mooie brede en lange deining van de ene kant en korte wilde golven van de andere kant. Deze laatste golven liepen over de deining heen. Van bovenop de mooie brede golven had ik een prachtig uitzicht over een waterdal. Maar dan het contrast, wat drijft er een hoop troep in de zee. Er zou een vuilnisbelt mee gevuld kunnen worden. Wat kom je zoal tegen: emmers, flessen, touwen (gevaarlijk wanneer de schroef draait), losdrijvende boeien, drijvers van visnetten, plastic platen en nog veel meer. Eergisteren hebben wij zelfs een reddingsband uit het water gevist: van de Liberty Sun uit New York (er zat gelukkig niemand in). Erg jammer dat je deze troep op de grote plas aantreft.
Inmiddels is de watertemperatuur een graad of 10 gedaald ten opzichte van Sint Maarten en dat voel je ook aan de buitentemperatuur.
Qua leven in de zee hebben we wel wat gezien maar het hield niet over. Enkele walvissen waarvan er een wel erg dichtbij, dolfijnen, vliegende vissen (veel minder dan op de andere oversteek) en nu redelijk wat Portugese oorlogsschepen. Dit zijn zeer giftige kwallen met tentakels van enkele meters. Zij drijven aan de oppervlakte en komen met een soort rozekleurig zeiltje boven het water uit. Een slimme manier van voortstuwing. Wordt het zeiltje te droog, klapt het even op het water en de reis wordt vervolgd. De natuur voorziet in veel.
Moraal van het verhaal: de zee is boeiend, huisvest mooie wezens, kun je soms best missen maar is altijd "spannend".

[René>>] Al een dag of drie liet iedere nieuwe gribfile hardere of op zijn minst gelijke wind zien voor de komende 48 uur. De gribfile van deze ochtend toont echter iets minder wind dan de voorgaande voorspellingen en dat komt ons uiteraard goed uit!

Onze strategie is als volgt. We koersen momenteel nog 70 graden, maar zullen de komende 24 uur langzaam maar zeker afvallen tot 50 graden. Als het een beetje meezit kunnen we tot zaterdagmiddag blijven profiteren van deze zuidwestenwind. Tegen die tijd bevinden we ons waarschijnlijk zo'n 80 mijl zuidoost van Horta en dan trekt het front voorbij. Na die passage draait de wind naar noordoost en laten naar oost, zodat we Horta bezeild hebben en daar waarschijnlijk zondagochtend aankomen.

De wind is momenteel een knoop of 23 uit ZZW. We zeilen dubbel gereefd en de fok een stukje ingedraaid. We rollen behoorlijk, maar de gang zit er goed in.

We klokken een dagafstand van 135 mijl, maar die bracht ons slechts 75 mijl dichter bij ons doel :-(. Horta is nog 315 mijl.

Ciao!

P.s. dank allemaal voor de leuke, grappige en informatieve sms'jes

Sjorren!

De rösti van Frank smaakt heerlijk!

juni 2007