Dinsdag 4 december 2007 / 51°48'92N 004°39'71W (Dordrecht)

[René>>] Tsja, waar zal ik beginnen?

Na de "officiële" aankomst in Hellevoetsluis hebben we een weekje vakantie gevierd. In die week zijn we op ons gemak via Middelharnis en Oud Beijerland naar Dordrecht gevaren. Daar hebben we Vagebond geparkeerd bij de Koninklijke Dordrechtse Roei en Zeil Vereniging, letterlijk onder de rook van de Grote Kerk. Werkelijk een prachtig plekje en we hebben dan ook besloten Vagebond daar voor de winter te laten liggen. Voor wie het precies wil weten: vlak naast de Engelenburgerbrug.

Op een vrijdagmiddag arriveerden we in Dordrecht. We hadden Vagebond nog niet vastgemaakt of een vriendin kwam voorbij fietsen en voor we het wisten zaten we te lunchen. 's-Avonds hadden we een afspraak. Op zaterdag kwamen mensen spontaan langs; 's-avonds wederom een afspraak en op zondag ging het precies zo. We waren gewoon blij toen het weer maandag was. Rust...

In de daaropvolgende weken zijn we met Helga's auto (die hadden we aangehouden) op huizenjacht gegaan. Gelukkig hadden we aan boord een prima wifi-verbinding, zodat we met behulp van Funda en Jaap het aanbod konden bekijken. In eerste instantie is het aanbod natuurlijk groot, omdat je ook huizen bekijkt die al langere tijd te koop staan. Je komt er dan over het algemeen snel achter waarom ze al lange tijd te koop staan. Inmiddels hoeven we alleen het nieuwe aanbod in de gaten te houden. Een van de eerste investeringen die we gedaan hebben betrof een TomTom. Met het huizen kijken heeft dat ding zich nu al dubbel en dwars terug betaald.

Wat werk betreft, dat was wat mij betreft al geregeld in Ierland. Jawel, Anton en Daniel kwamen niet alleen naar Ierland voor een biertje. In de week na aankomst in Dordrecht hebben we e.e.a. rond gemaakt.

Inmiddels ben ik alweer 2,5 week aan het werk. Afgezien van een deel van dezelfde mensen waar ik mee samenwerk, betreft het een compleet nieuwe baan. Niet alleen is het bedrijf van naam en locatie (Veenendaal) veranderd, ook de markten, producten en klanten zijn allemaal nieuw voor me. Omdat het toevallig zo uitkwam ben ik vijf weken geleden al een paar dagen in Roemenië geweest, waar een deel van de softwareontwikkeling uitbesteed is. Leuk natuurlijk om op zo´n manier weer te beginnen!

Het leven aan boord in Dordrecht was, afgezien van de parkeerkosten, geweldig. Hartje Dordt is bepaald geen verkeerde plek om te leven! Met een olieradiator konden we het goed warm stoken, zelfs met nachtvorst. Maar nu het werkzame leven weer is begonnen is "normale" huisvesting gewenst. Bij de vereniging konden we douchen, maar het blijft natuurlijk behelpen, om over overhemden strijken e.d. nog maar te zwijgen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar tijdelijke huisvesting en die hebben we gevonden in de vorm van een "chalet" op een vakantiepark in Eck en Wiel, in de Betuwe. Het is natuurlijk klein, maar in vergelijking met Vagebond hebben we een zee van ruimte. We zijn er drie weken geleden ingetrokken. Het enige nadeel is dat het nog enige tijd duurt voor we er internet hebben. Onvoorstelbaar dat dat in deze tijd nog steeds weken en weken moet duren voordat dat geregeld is. Pas rond 12 december hebben we hier internet.

Helga gaat nog even niet op zoek gaat naar een baan. Er moet nog zoveel geregeld worden, niet in de laatste plaats het zoeken en daarna inrichten van een huis, dat zij zich daarmee gaat bezig houden. Als het langer duurt eer we een huis gevonden hebben, en ze niets meer te doen heeft, dan wil ze een tijdelijke baan zoeken.

En zo reïntegreren we in een moordend tempo. Het vrije zeilersleven lijkt alweer lang geleden, maar gelukkig zijn we daar geen van beiden rouwig om. Ons nieuwe leventje biedt weer veel spannende uitdagingen.