Over…peinzingen

We sluiten een droomreis af die ruim drie jaar geduurd heeft. Drie jaar waarin we leefden in de kleine, knusse ruimte van ons “huis” Vagebond. Drie jaar waarin we vele geplande en niet geplande bestemmingen aandeden. Drie jaar waarin we dagelijks verslag deden van onze belevenissen op deze website. Drie jaar waarin we talloze vrienden maakten en even zovele malen weer afscheid namen. Drie jaar…

We sluiten die drie jaar af. De Engelsen hebben er een mooi spreekwoord over: “We are going to swallow the anchor” (“We gaan het anker inslikken”), wat zoveel betekent als dat we het leven op zee verruilen voor een landrotten bestaan.

Tijd voor bezinning en tijd voor wat afsluitende woorden ten aanzien van een aantal onderwerpen. Over van alles en nog wat:

Over statistieken

Onze reis duurde 1219 dagen. We voeren ruim 21.000 mijl (= 38.850 km), wat neer komt op 175 etmalen aaneengesloten varen. Slechts iets meer dan een kwart van die 21.000 mijl had betrekking op lange oceaanoversteken. We bezochten 27 landen (Franse en Nederlandse overzeese gebiedsdelen meegeteld) en publiceerden 2.537 foto´s op deze website.

Over bestemmingen

Hoewel ieder land, gebied, eiland, of bestemming natuurlijk zijn charme heeft, zijn er een aantal die er wat ons betreft met kop en schouders bovenuit steken:

Sardinië en Sicilië

Prachtige natuur, een overdosis cultuur en geschiedenis, en smullen van de Italiaanse keuken. En natuurlijk maffiahoofdstad Palermo!

Griekenland Toegegeven, het barst er van de chartervloten en dat is niet in alle gevallen een genoegen, maar verder is het een perfect zeilgebied. Schilderachtige baaien op korte afstand van elkaar, helder en warm water, heerlijk weer en over het algemeen beschut vaarwater. En als bonus de vriendelijke bevolking en het lekkere eten!
Madeira Groen en ongerept eiland. Toeristisch, maar geen massatoerisme. Wandeleiland bij uitstek!
Tobago Een van de weinige nog relatief ongerepte eilanden in de Carib. Er is toerisme, maar niet zo dominant en agressief als op veel andere eilanden. Geen cruiseschepen, geen marina's en geen boatboys. Wel mooie baaien, helder water, subliem snorkelen, betaalbaar uit eten, ongerept regenwoud, en vriendelijke locals.
Horseshoe Reef Dit moet één van de mooiste ankerplaatsen in de Carib zijn. Je ligt voor anker achter een rif en kijkt uit over de oceaan, met achter je drie piepkleine onbewoonde eilandjes. Het Horseshoe Reef hoort bij St. Vincent & The Grenadines. Tijdens onze huwelijksreis in 1995 zijn we er geweest en in 2006 was het nog steeds even mooi. Wel druk, maar wat wil je, het is er ook zo mooi!
Nova Scotia Zonder twijfel "off the beaten track", maar dan krijg je ook wat! Wat veel mensen zich misschien niet realiseren is dat het in Nova Scotia 's-zomers heerlijk weer is. Het seizoen is kort, maar intensief, en dagen met maximumtemperaturen van 25° Celcius of meer komen regelmatig voor. De kust is ruig met talloze goed beschutte baaien die je meestal helemaal voor jezelf hebt. Nergens waren de mensen vriendelijker en oprecht in ons geïnteresseerd. Zoals wij in Nederland een patatje snacken, snacken ze in Nova Scotia kreeft Minpuntje voor zeilers: in mei en juni is dichte mist meer regel dan uitzondering. Radar is dus een must!
Bahamas Wij waren flink bevooroordeeld over de Bahamas. Zo stelden wij ons een groep eilanden voor die "verpest" waren door Amerikaans massatoerisme. Als dat al zo is, geldt dat gelukkig maar voor een beperkt deel van de omvangrijke eilandengroep. Op de Exumas bijvoorbeeld, een strook eilandjes over een lengte van 120 mijl, is nauwelijks toerisme. Het water is er extreem helder en er is een overvloed aan vis. Stranden zijn witter dan wit. Het verbaasd ons niet dat veel Amerikanen en Canadezen blijven hangen en niet verder naar het oosten varen. Minpunten zijn de kosten van een cruisingpermit ($300) en de kosten voor levensonderhoud in het algemeen, omdat bijna alles geïmporteerd moet worden. Tenslotte moet je de dieptemeter goed in de gaten houden!
Dominicaanse Republiek

Inmiddels een bekende en populaire bestemming in de vakantiefolders, maar dat is niet de DR die wij bedoelen. Wij bedoelen de DR buiten de hekken en muren van de luxe resorts. De arme, maar vriendelijke, en vooral trotse bevolking. De heerlijke chaos in de steden met toeterende auto's, bussen, scooters, paarden en ezels. Een halve liter Présidente voor een dollar, een hamburger voor het dubbele. En tenslotte de prachtige ongerepte natuur.

Azoren Als de eilanden niet zo klein waren, zouden we er willen wonen. Wat een heerlijk klimaat. Niet te koud, niet te warm (waarschijnlijk wel erg nat in de winter). Vriendelijke mensen, heerlijk wandelen, de hortensias, Café Sport, de live muziek, de terrassen, de sfeervolle straatjes, de kraters, en nog veel meer. Top!
Ierland Zo dicht bij huis en zo mooi. Helaas moesten we ons beperken tot de zuidwestkust.

Over bijzondere momenten

Eigenlijk te veel om op te noemen, maar we wagen toch een poging:

Over oceaanoversteken

Het is maar net hoe je een oceaanoversteek definieert, maar wij vinden dat we er 6 gemaakt hebben:

Alles korter dan vier etmalen valt in onze definitie niet in de categorie oceaanoversteek. Voor zo'n korte periode kun je een relatief betrouwbaar weerbericht krijgen en de risico's zijn daarom beperkt. Bij oversteken langer dan vier dagen kan het weer roet in het eten gooien. Een wijs man zei in dat verband: “Er is maar één window dat je kunt kiezen, en dat is het window bij vertrek”.

Slechts één keer zijn we van onze koers afgeweken vanwege een depressie. Dat was onderweg naar de Azoren, toen er windkracht 7-8 op de rechtstreekse route verwacht werd. Die wind hadden we best kunnen hebben, maar als we dergelijke omstandigheden kunnen vermijden doen we dat.

Wat we tevoren al dachten is waar gebleken: oceaanoversteken zijn saai. En eigenlijk is dat maar goed ook, want het tegengestelde impliceert slecht weer en/of andere problemen.

Over gemis

Wat hebben we nu echt gemist de afgelopen drie jaar? Vanzelfsprekend familie en vrienden. Verwend als we zijn natuurlijk ook sneeuw en wintersport. En verder praktische zaken zoals een bekende supermarkt, zodat je niet keer op keer moet zoeken naar bepaalde produkten. Of een auto, zodat je niet zo ver hoeft te sjouwen met boodschappen. Een warme douche, zo vaak, zo lang en zo heet als je wilt. Een wasmachine en droger binnen handbereik. En "last, but not least", heeft Helga natuurlijk de paardjes gemist.

Kortom, op familie en vrienden na, allemaal luxe!

En wat gaan we missen? Allereerst de vrijheid natuurlijk. Je kunt natuurlijk stellen dat vrijheid "tussen je oren" zit, maar als die wekker afloopt voelt het toch anders... Verder natuurlijk het water, de wind, het buiten leven, het gekrijs van de meeuwen, het slapen op een schommelende boot, het soms gewoon lekker niks doen, het mooie weer, het slechte weer, de talloze zeilvrienden. En last, but not least, de verse vis.

Tenslotte gaan we natuurlijk de onbekende supermarkten missen, het boodschappen doen met de benenwagen, het in de kuip douchen met een Solar-bag, de handwasjes en wasserettes...

Over tegenvallers

Tegenvallers? Huh?

Over de uitrusting

Een paar opmerkingen ten aanzien van de uitrusting.

Elektriciteit

Een windgenerator laten we de volgende keer thuis. Onze Rutland 913 is weliswaar stil, maar niet erg efficiënt. Andere merken zijn efficiënter, maar maken ook meer lawaai. Hoewel plaatsing vaak een probleem is, zijn grote zonnepanelen ideaal. Wij hadden uiteindelijk twee 85watt panelen en met een beetje zon produceerden die 10 ampère, maar ook op een bewolkte dag deden ze al snel 2 ampère, genoeg om de koelkast bij te houden.

WIndpilot Toegegeven, het is een investering, maar de Windpilot is zijn geld dubbel en dwars waard. Hoe harder het waait, hoe beter ‘ie stuurt, ook in zware zeegang. Wat een geweldig apparaat! Daar kan geen elektrische stuurautomaat tegenop.
SSB, Pactor en Sailmail Ook dit is een investering en de installatie is niet in alle gevallen even simpel, maar als het werkt is het geweldig. We hadden al een SSB zender toen we vertrokken, maar nog geen Pactor en Sailmail. Een volgende keer zouden we niet meer zonder vertrekken, tenzij er een betrouwbaar en betaalbaar alternatief op de markt komt.
Watermaker Hadden we niet en hebben we ook niet gemist. De 320 liter in de tanks en 80 liter in flessen zijn in alle gevallen ruim voldoende gebleken. Overal waar we kwamen konden we eenvoudig aan (drink)water komen. Voor de Pacific daarentegen zouden we een watermaker wél serieus overwegen. Overigens vinden we “watermakerwater” helemaal niet lekker, smaakloos.
Bijboot Wij hadden een kleine Zodiac met lattenbodem en een 3,5pk buitenboordmotor. Praktisch, want het weegt niets en daarom simpel aan boord te tillen. Toch is zo'n combinatie het absolute minimum . Een volgende keer zouden we kiezen voor een grotere dingy met een vaste bodem (Carib?) en een zwaardere buitenboordmotor. Je bent dan flexibeler in het kiezen van een ankerplek. Nu wilden we altijd zo dicht mogelijk bij een landingsplaats liggen, omdat ons bijbootje nu eenmaal niet zo snel ging.
Ankergerei

Ons 25 kilo Delta anker heeft ons nooit, maar dan ook echt nooit, in de steek gelaten. Maar belangrijker dan het soort anker is de scope (verhouding tussen diepte en ketting/lijn). Wij hielden meestal een scope van 4 aan (ketting), soms 3 als er weinig ruimte was en er geen slecht weer op komst was, soms 5 of meer als we juist veel wind verwachtten.

Ons tweede anker was een lichtgewicht Fortress met een voorloopketting en/of loodverzwaarde lijn. Weinig gebruikt, maar die keren dat we ‘m gebruikten een zegen. Meestal ingezet als hekanker om de boeg van Vagebond in de swell te houden. Gezien het gewicht makkelijk met de bijboot uit te brengen.

Computer Theoretisch zouden we natuurlijk zonder kunnen, praktisch absoluut niet. Voor ons was de laptop “noodzakelijk” voor navigatie, e-mail, website en fotografie. Vanwege die noodzaak hadden we altijd een reserve laptop paraat. Onderweg is er een stuk gegaan en die hebben we vervangen. De laptop stond bij ons permanent slingervast op de navigatietafel.
Bimini Wij maakten de fout door zonder bimini (of andere adequate bescherming tegen de zon in de kuip) naar het zuiden te vertrekken.

Over de toekomst

Voorspellen is moeilijk, vooral als het om de toekomst gaat...

Wat zeilen betreft denken we niet dat we nog een keer een oceaan over gaan steken. De komende jaren richten we ons vizier op bestemmingen dichter bij huis. Boven aan de lijst staan Schotland, de Orkney's, de Shetlands en iets verder weg de Faraör Eilanden. Trouwens, het zou zo maar kunnen dat we het zeilen een paar jaar in de koelkast zetten.

Dankwoord

Bovenal dank aan Marianne, voor de noodzakelijke ondersteuning op administratief vlak. Perfect gedaan zus!

Opstappers Jopie (5x), Frank (3x), Chantal (2x) en Marianne (2x). Het was iedere keer weer een feest om jullie aan boord te hebben!

Erwin, voor de weersinformatie via SMS'jes op de Iridium tijdens de oceaanoversteken. En uiteraard iedereen die ons SMS'jes stuurden en berichten in het gastenboek achterlieten.

Alle boten en hun bemanningen waarmee we korte of langere tijd opgetrokken hebben. Ongetwijfeld is deze lijst niet volledig, maar we wagen toch een poging:

Acajou, Alcatraz, Anna Lezah, Antares, Aquamarijn, Blijmetje / Boadicea, Brandal III, Casta Diva, Catch-22, Ceptum, Dangerous When Wet, Diederik, Eclipse, Esmeralda, Fiddlesticks, Fly Away, Gaia, Garabes, Gekko, Gypsy Blues, Halcyon Days, Holender, Jetstream, Joker, Kerewin, Kind of Blue, Klef, Lady Jean, Lientoo, Living Well, Long White Cloud, Margalliti, Margarita, Meta, Myrdinn, Naughty Duo, Oceans4, Odysseia, Pas de Deux, Pegasus, Pelican, Pinical, Rishu Maru, Rotop, Schoonheyt, Schorpioen, Sea Otter, Seebaert, Sepia, Sojourn, Sortilege, Sunborne, Suwarrow Blues, Tarpan, Teaser, Time after Time, Uhuru, Wateraap, Wish'n, Witte Raaf, Zeevonk.